Tarih: 21.09.2016 12:03

YURT DEĞİL SANKİ ´MİT´ BİNASI!

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile birlikte 15 Temmuz  darbe girişiminin ardından el konulan ve Milli Eğitime devredilen FETÖ´ye ait yurtlarda incelemelerde bulundu.

Turgutalp Mahallesinde bulunan Özel Zöhra Demir Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu ile Özel İshakpaşa Polat Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu 15 Temmuz´un ardından kapatılmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü´ne devredilen yurtlara basın mensupları ilk kez girdi. 5 yıldızlı konfora sahip yurtlarda her şeyi düşünülmüş.

Özel odaları ve devasa sohbet odalarına sahip yurtlar, görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Yurtların üst katında oluşturulan özel odalara ve sohbet salonlarına özel merdivenlerden ya da şifreli asansörlerle çıkılabiliyor.

Kapatılan Özel Zöhra Demir Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu´nda yapılan incelemede yurda farklı bir giriş kapısı yapıldığı ve oluşturulan özel kata buradan çıkıldığı tespit edildi.

Yurtta asılan bir yazı ise dikkatlerden kaçmadı. Bu da FETÖ´cülerin yurt ücretini ödeyemeyen öğrencilerden borçları hacizle aldığını ortaya çıkarıyor.

Yurdun üst katında oluşturulan özel yeri ise yurtta bulunan kameraların görmediği bildirildi.

Devlet tarafından el konularak kapatılan yurt şimdi milletin evlatlarına hizmet veriyor. 15 Temmuz Demokrasi Yurdu ismi verilen 100 kişilik yurtta, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ile Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi´nde eğitim gören kız öğrenciler kalıyor.

Kapatılan Özel İshakpaşa Polat Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu´na ise Prof Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Erkek Öğrenci yurdu ismi verildi. Yurtta, Prof Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi´nde eğitim gören öğrenciler kalacak. 


/kanal16haber.com/2016-9/21/135544093b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —