YÖK'ten depremzede öğrencilere ek kontenjan kararı!

Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara illerindeki üniversitelere yerleşirken yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.

EĞİTİM 10.05.2023 10:32:00 0
YÖK

 YÖK, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat tarihi itibarıyla ikamet eden adaylar için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.

Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar, söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.



Karar, deprem bölgesindeki Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal, Osmaniye Korkut Ata üniversitelerini içeriyor.  

 Depremzede adaylar, tercih sayısına bağlı olarak ve önceliklerine göre tercih sırasını gözeterek, genel kontenjanlarla birlikte kendilerine ayrılan ilave kontenjan çerçevesindeki programlardan tercih yapabilecek.

Bu kontenjanlar dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa 2547 sayılı Kanun’da öngörülen yüzde 15 burslu öğrenci okutulması yükümlülüğü dışında olmak üzere ve çift diploma programları hariç depremzede YKS adayları için 1’er kontenjan ayrılacak.

Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olması durumunda, kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli veya ücretli kontenjan eklenecek. 


                                   

Bursa temsilcilerinin Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu

CHP, İstanbul İl Başkanlığı binasını kapatma kararı aldı

10’ncu Uluslararası Altın Biber Festivali Ümit Besen ve Pamela konseri ile sona erdi

Miniklerin ilk ders heyecanına Başkan Aydın eşlik etti

CHP İl Başkanlığı'nın önünde Gürsel Tekin'e su şişesi fırlatıldı

Kanlı Ay Tutulması Bursa'dan da izlendi

Gürsel Tekin:" Yoldayım, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geliyorum!"

Şehit ateşi Bursa'ya düştü

Sefo, Muhammet Demir’e de şarkı yazsın!

Milli heyecan ve Bursaspor maçı dev ekrana yansıdı

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda nöbet tutuyor

Minik Berra'nın acılı ailesi o günü anlattı

Yıldırım'dan dünyada ses getirecek proje!

"Sizinle eğlendi, benimle evlendi!"

Bursaspor Mersin deplasmanı hazırlıklarına başladı

Milliler çeyrek finalde!

Başkan Özel: "Beşikten mezara kadar yanınızdayız"

Filenin Sultanları finalde!

CHP, 21 Eylül’de olağanüstü kurultaya gidiyor

İsrail: Yüksek binaları vuracağız

YSK, CHP'nin itirazını kabul etti

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları bugün sona eriyor

Başkan Aydın: "Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor"

Bursa’da orman yangını!

11.Akçalar İncir Festivali 14 Eylül'de!

Bursaspor aşkı büyüyor

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile birlikte 26 sanık hakkında tahliye kararı

Balıkesir'de deprem!

Tekin:"CHP savaş meydanlarında kuruldu, adliye koridorlarına düşmemeliydi"

Yükleniyor