Tarih: 28.11.2018 13:33

YILIN SON MGK´SI TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı´nda cumhurbaşkanlığı külliyesinde toplandı.

Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi.

Açıklamada Bazı ülkelerin, proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK´nın Suriye kolu PYD-YPG´yi terör örgütü olarak görmemesinin, terörizmle küresel ölçekteki mücadeleye büyük zarar verdiği belirtildi.

Türkiye´nin baştan beri Suriye´nin toprak bütünlüğünden ve siyasi birliğinden yana olduğuna, barışın tesis edilmesi için gayret gösterdiğine işaret eden açıklamada;

"SURİYE´DE HERHANGİ BİR EMRİVAKİYE GÖZ YUMULMAYACAK"

Siyasi çözümün en büyük tehdidin Fırat´ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir. Suriye´de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulanarak, PKK/PYD-YPG`nin bölge halkına zulmederek ve göçe zorlayarak değiştirdiği demografik yapıya karşı da duyarsız kalınmayacağı güçlü şekilde ifade edilmiştir. 

?TÜRKİYE, TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI IRAK HALKI VE HÜKÜMETİNİN YANINDADIR?

Açıkklamada ayrıca,  Ülkemizin millî güvenliği için tehdit oluşturan PKK/KCK terör örgütünün Irak´taki mevcudiyetine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen operasyonların devam edeceğinin altı çizilmiş; PKK/KCK ve DEAŞ dâhil, tüm terör örgütlerine karşı Türkiye`nin Irak halkı ve hükûmetinin yanında olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. ifadeleri kullanıldı.


/kanal16haber.com/2018-11/28/133735503b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —