Yıldırımlı minikler robot olimpiyatlarında zirvede

Yıldırım Belediyesi’nin desteklediği Molla Yegan Çocuk Üniversitesi öğrencileri robot olimpiyatlarında büyük başarı kazandı.

BURSA HABER 18.03.2025 11:36:00 0
Yıldırımlı minikler robot olimpiyatlarında zirvede

Yıldırım Belediyesi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen Fibonacci International Robot Olympiad Marmara Bölge Turnuvası’nda büyük bir başarıya imza attı. Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda, Yıldırımlı miniklerin geliştirdiği robotlar, “Hızlı Çizgi İzleyen” kategorisinde birincilik ve ikincilik elde ederken, Mbot ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Başarılarıyla dikkat çeken 8 kişilik ekip, şimdi gözünü Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na dikti. Hedef ise burada dereceye girerek Roma’da gerçekleştirilecek uluslararası olimpiyatlara katılmak.

Teknoloji Üreten Nesiller Yetişiyor
Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde geleceğin mühendislerini yetiştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, teknoloji geliştiren bir Türkiye vizyonuna katkı sağladıklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, “Burası, fatihleri yetiştirenlerin feyz aldığı, ilim ve irfan öğrettiği bir yer. 600 yıl sonra yine yeni ‘Fatih’ler, yeni ‘Yıldırım’lar yetiştirmek düsturuyla hizmet ediyor. Çocuklarımız burada uzay bilimlerinden robotik kodlamaya, fen bilimlerinden sanatsal etkinliklere kadar birçok alanda önemli beceriler kazanıyor” dedi.

Teknoloji, bilim ve sanatta donanımlı bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Yılmaz, “Robo Yıldırım takımımızın gösterdiği başarı, gerçekleştirdiğimiz çalışmaların bir neticesidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ekosistemde; bilim, sanat, teknoloji ve değerlerimiz açısından donanmış çocuklar yetişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber : Kerem Kaplan

Muhalefet eleştiriyor, iktidar rakamlarla yanıt veriyor

Milletvekili Ahmet Kılıç: “50 yıllık terör belası son buldu”

Bahçeli: “PKK musibeti son bulacak, 47 yıllık kanlı sayfa kapanacak”

Sosyal medyadan tanışıp buluştuğu kişiyi 300 bin TL dolandırdı

Osmangazili Kadınlar tiyatro sahnesinde

Yıldırım Belediyesi’nden gençlere özel festival

Genç yetenek Ahmet Efe Çakmakkaya Bursaspor'da

Eski Papa'dan yeni Papa'ya "İznik" vasiyeti

Amasya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Yılmaz Tunç: Terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız

Fahrettin Altun'dan terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

DMM, "Özerk ve federal bir yönetim sağlanacağı" iddiasını yalanladı

Tarım sektörü gençler için cazip hale getiriliyor

Efkan Ala: Terörsüz Türkiye yolunda çok önemli bir eşik aşıldı

Borsa haftaya yükselişle başladı

Ömer Çelik'ten terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

Kabine bugün toplanacak

Brent petrol fiyatı haftaya yükselişle başladı

17 ilde dolandırıcılara operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Pkk kendisini feshettiğini duyurdu

Genç kurye Ata, mezarı başında anıldı

Bursaspor'dan kanat takviyesi!

Kamu harcamalarında ihlal alarmı

Altın Çınar Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

6 asırlık gelenek Yıldırım'da yaşatılıyor

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 829'a yükseldi

Bursa’da trafik kazası: 3 yaralı

Erdoğan ve Macron’dan barış diplomasisi

Rusya-Ukrayna savaşında barış masası İstanbul'da mı kurulacak?

DAĞDER’de seçim heyecanı!

Yükleniyor