YILDIRIM´DAKİ KURBAN KESİM ALANLARINDA HASTALIK ÖNLEMİ

İlaçlama yaparak olası risklerin önüne geçildi

YILDIRIM´DAKİ KURBAN KESİM ALANLARINDA HASTALIK ÖNLEMİ
/kanal16haber.com/2018-9/5/172231829b.mp4
GÜNDEM 5.09.2018 17:14:00 0

YILDIRIM´DAKİ KURBAN KESİM ALANLARINDA HASTALIK ÖNLEMİ

Türkiye´de görülmeye başlanan ve hayvanlar ile insanların sağlığını tehdit eden önemli rahatsızlıklardan olan şarbon ve tüberküloz gibi hastalıklara karşı Yıldırım Belediyesi alarma geçti.

Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığına karşı Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi´nde bulunan kurban satış ve kesim yerinde detaylı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

 

Şu ana kadar ilçede rastlanılmamasına karşın önlemlerini alarak risk oluşma ihtimalinin önüne geçen Yıldırım Belediyesi, vatandaşların sağlığını tehdit eden hastalık karşısında gerekli tedbirlerini aldı.

Hastalığın Yıldırımlıların sağlığını tehdit etme olasılığına dahi izin vermemek adına girişimlere başladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, belirli aralıklarla ilaçlama işlemlerine devam ederek, vatandaşların sağlığını tehlikeye sokacak bir durum oluşmaması adına alarm durumunda olacaklarını kaydetti.