Yıldırım'da plastik şişe dönemi sona eriyor

Yıldırım Belediyesi’nin çevre dostu projesi kapsamında okullarda plastik şişe kullanımı azaltılıyor.

BURSA HABER 24.04.2025 15:55:00 0
Yıldırım

Yıldırım Belediyesi'nin çevre dostu projesi “Plastiksiz Yıldırım”, kütüphanelerden sonra şimdi de ilçedeki okullarda hayata geçiyor. Proje kapsamında bugüne kadar 1 milyon plastik şişe tasarrufu sağlanırken, hedef yılda 50 milyon plastik şişe kullanımını engellemek.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan proje, ilçedeki 75 okulda uygulanacak. Öğrencilere çelik mataralar dağıtılırken, okullara su arıtma cihazları kurulacak. Amaç hem sağlıklı su tüketimini teşvik etmek hem de çevreye zarar veren plastik kullanımını azaltmak için örnek bir projedir.

Projenin tanıtım toplantısı Nuri Erbak Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Başkan Yılmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Plastik kullanımını azaltmak bir tercih değil, sorumluluktur. Gençlerimize çevre bilincini erken yaşta kazandırmak istiyoruz. Projemizle hem sağlıklı suya erişimi artırıyor hem de plastik atıkların doğaya zararını azaltıyoruz” dedi.

Yılmaz, 1 milyon plastik şişenin kullanımının önüne geçtiklerini vurgulayarak, hedefin 50 milyon olduğunu belirtti: “Her 10 plastik şişe için 1 litre petrol ve 420 litre doğalgaz harcanıyor. Bu proje ile geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak istiyoruz.”

Projenin ilk uygulandığı okulun müdürü Taha Karagöz, böyle bir çalışmanın kendi okullarında başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Yükleniyor