Yıldırım'da plastik şişe dönemi sona eriyor

Yıldırım Belediyesi’nin çevre dostu projesi kapsamında okullarda plastik şişe kullanımı azaltılıyor.

BURSA HABER 24.04.2025 15:55:00 0
Yıldırım

Yıldırım Belediyesi'nin çevre dostu projesi “Plastiksiz Yıldırım”, kütüphanelerden sonra şimdi de ilçedeki okullarda hayata geçiyor. Proje kapsamında bugüne kadar 1 milyon plastik şişe tasarrufu sağlanırken, hedef yılda 50 milyon plastik şişe kullanımını engellemek.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan proje, ilçedeki 75 okulda uygulanacak. Öğrencilere çelik mataralar dağıtılırken, okullara su arıtma cihazları kurulacak. Amaç hem sağlıklı su tüketimini teşvik etmek hem de çevreye zarar veren plastik kullanımını azaltmak için örnek bir projedir.

Projenin tanıtım toplantısı Nuri Erbak Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Başkan Yılmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Plastik kullanımını azaltmak bir tercih değil, sorumluluktur. Gençlerimize çevre bilincini erken yaşta kazandırmak istiyoruz. Projemizle hem sağlıklı suya erişimi artırıyor hem de plastik atıkların doğaya zararını azaltıyoruz” dedi.

Yılmaz, 1 milyon plastik şişenin kullanımının önüne geçtiklerini vurgulayarak, hedefin 50 milyon olduğunu belirtti: “Her 10 plastik şişe için 1 litre petrol ve 420 litre doğalgaz harcanıyor. Bu proje ile geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak istiyoruz.”

Projenin ilk uygulandığı okulun müdürü Taha Karagöz, böyle bir çalışmanın kendi okullarında başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 75 milyar metreküp doğalgaz bulduk

Yeşiltaş: Tüm algı operasyonlarına karşı Belediye Başkanımızın yanındayız

Çeşni

Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köye dönüşecek

Yeşiltaş'tan AK Parti'nin iddialarına yanıt ve gündem değerlendirmesi

Özgür Özel Bursa'ya geliyor

Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türk rüzgârı

Türkiye arabulucu oldu, esir takasında anlaşma sağlandı

İş dönüşü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı

Papa’nın geleceğini açıkladığı İznik’te Hz. İsa döneminden kaldığı iddia edilen mozaik bulundu

TSK'nın 'kahraman köpekleri', 2 yıl boyunca 8 farklı branşta eğitiliyor

İnegölspor’da yeni dönem: Kani Ademoğlu adaylığını açıkladı

Başkan Bozbey Büyükorhan'da

DMM'den "12 yıl ceza 9 ay yatış" iddiasına yalanlama: Asılsız ve manipülatif

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi cezası kaldırıldı

Meteoroloji'den Bursa için sağanak uyarısı

Bursa’da 19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz

İş makinesinin altında kalan işçi hayatını kaybetti

Özgür Özel: “Barışa giden yol Meclis’ten geçer”

Bursa’da 112'ye gelen ihbarların yüzde 60'ı asılsız

Marmarabirlik’teki değişikliğin nedeni arazi rantı mı?

Aydın: "Soruşturma başlatıldı, sorumlular işten çıkarıldı"

Bursa'da elektrikli bisiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı

İnegöl'de engelsiz kalpler sahada

Bursa Büyükşehir Meclisi’nde tansiyon yükseldi

Meclisteki gerginliğin ardından il başkanları açıklama yaptı

Bursaspor'un şampiyonluk yıl dönümüne özel "Vefa Yolu" etkinliği

Zelenski: Erdoğan’a saygımızdan İstanbul’a heyet gönderdik

7 katlı apartmanın çatısı alev alev yandı

Konya'da deprem!

Yükleniyor