Yıldırım Belediyesi’nden özel gereksinimli bireylere istihdam desteği

Yıldırım Belediyesi'nin "Destekli İstihdam Modeli" projesiyle 300 özel gereksinimli bireyden 75'i istihdama kazandırıldı.

BURSA HABER 10.12.2024 14:32:00 0
Yıldırım Belediyesi’nden özel gereksinimli bireylere istihdam desteği

 

Yıldırım Belediyesi’nin yerel yönetimler arasında bir ilk olarak hayata geçirdiği ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesi kapsamında eğitim verilen 300 özel gereksinimli bireyden 75’i istihdama kazandırıldı. 
Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulanan ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesi özel gereksinimli bireylere iş imkânı sağlıyor. Proje kapsamında ‘kendini tanıma ve yeteneklerini keşfetme’, ‘sosyal uyum ve iletişim’, ‘görüşme teknikleri ve özgeçmiş hazırlama’, ‘iş yeri kuralları ve işe uyum’ konularında 40 oturumluk eğitim verilen özel gereksinimli bireyler, daha sonra şartlarına uygun firmalarda istihdam ediliyor. Yıldırım Belediyesi tarafından eğitimleri tamamlanan ve görevlendirilen ‘İş Koçu’, istihdam edilen bireylerle birlikte iş yerine giderek onların işe uyumu ve çalışma teknikleri konusunda destek oluyor. 2021 Eylül ayında hayata geçirilen proje kapsamında, 300 kişiden 75’i farklı sektörlerde istihdam edildi. 
 

 

YEREL YÖNETİMLERDE BİR İLK 
Destekli İstihdam Projesi kapsamında işe yerleştirdikleri Mina Tokaki’yi ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sevginin, özverinin, aşamayacağı bir engel yok. Bu farkındalıkla göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak, onların topluma entegrasyonu noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yine, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim olarak, ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje kapsamında özel kardeşlerimizi yeteneklerine göre farklı sektörlere yerleştirdik. Onların mutluluğuna katkı sağlamak bizim için mutlulukların en büyüğü. Projemizi geliştirerek, daha fazla hemşehrimize destek olacağız” ifadelerini kullandı.  
 

 

YILDIRIM’DA ENGELLER AŞILIYOR
Aldığı eğitim sonrası BHB Style Tekstil’de işe yerleştirilen Mina Tokaki, “Başkanıma sözüm vardı. İşe girdiğimde ilk maaşımla tatlı getirecektim. Başkanım benden önce davrandı. Desteklerinden ötürü Yıldırım Belediyesi’ne ve başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Engelli İşkoçu Mehmet Encu, verdikleri işe uyum eğitimi sonrasında Mina Tokaki’yi tekstil firmasında istihdama kazandırdıklarını belirterek, “Destekli İstihdam Modeli ile hem bireye hem ailesine hem de işe yerleştirdiğimiz firmaya destek sağlıyoruz. Ve kalıcı istihdam için destek vermeye devam ediyoruz” sözlerini kaydetti. 
 

 

 

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor