Yıldırım Belediyesi'nden 5 yıldızlı engelsiz yaşam merkezi

Yıldırım Belediyesi’nin özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için ilçeye kazandıracağı Makbule Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi yüzde 80 tamamlandı.

BURSA HABER 26.06.2025 16:13:00 0
Yıldırım Belediyesi

Yıldırım Belediyesi, ‘engelsiz şehir Yıldırım’ vizyonu kapsamında ilçeye önemli bir merkez daha kazandırıyor. Özel gereksinimli bireylerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlan Makbule Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’nde inşaat çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. 

 

 

 

5 bin 305 metrekarelik tesisin bünyesinde; hasta bakım odaları, fizik tedavi ve fizyoterapi odaları, psikolog odaları, bireysel ve aile terapi odaları, spor salonu, danışma, revir, eğitmen odası ve bekleme salonu gibi birimler yer alacak. Tesiste ayrıca özel vatandaşların sosyalleşmesi adına yüzme havuzu, kafeterya, yemekhane, kuaför, tekstil atölyesi, ahşap atölyesi, bağlama ritim kursu, filografi atölyesi, sergi alanı, konferans salonu, seminer salonu, çocuk oyun alanı, kermes alanı ve derslikler yer alacak.

 

 5 YILDIZLI TESİS

Yıldırım’da engel kavramını kabul etmediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sevginin, hizmetin önünde hiçbir engel yok. Özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, onların mutluluğuna katkı sağlayacak tesisimiz spordan sanata, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar engelsiz insanlarımızın tüm beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek. Aileleri ile birlikte hem öğrenip hem eğelenebilecekleri bir evleri olacak. Bu bizim kamu vatandaş iş birliğiyle ilçemize kazandırdığımız bir proje. Bu vesileyle Yıldırım’a katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Özlüce Camii yeniden ibadete açılıyor

Erdoğan: "Dirençli İstanbul hedefimize yaklaşıyoruz"

Trump: İran nükleeri çıkaramadı

Yıldırım Belediyesi'nden 5 yıldızlı engelsiz yaşam merkezi

Başkan Aydın müjdeyi verdi:Kozahan aslına uygun yenileniyor

Osmangazi’de deprem tatbikatını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verildi

Kamu zammında gözler yarınki teklifte

‘Tersine Dünya’ Osmangazi’de yoğun ilgi ile sahnelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "F-35'lerden vazgeçmiş değiliz; teknik düzeyde görüşmelere başlandı"

Dervişoğlu: "Türkiye'nin klavye delikanlılarına değil, devlet adamlarına ihtiyacı var"

İran'da Hamaney'den bir haftadır haber yok: Suikast endişesi, sığınak iddiası!

CHP’de "mutlak butlan" tartışması büyüyor

Yenişehir'de orman yangını!

Meclisteki oylama tartışmasının ardından Nihat Yeşiltaş'tan açıklama geldi

Orkun Gazioğlu: "Suya %100 zam iddiası doğru değil"

Oktay Yılmaz'dan açıklama: "%100 zamma geçit yok"

'2026 NATO Zirvesi' Türkiye'de yapılacak

Bursa Kültür Yolu Festivali'nde coşku 28 Haziran'da başlıyor

İMASKOP’ta mali başarı, kurumsal vizyonla taçlandı

Yaren’in yavruları, uydudan takip edilecek

BTSO’dan girişimcilik ve dijitalleşmede yeni fonlar müjdesi

“Cezasızlık bitecek: Yeni yargı paketinin hapis süreleri netleşti!”

Özgür Özel’den 100. gün için Saraçhane çağrısı!

Çeşni

Kraliyet Sarayı'nda liderler buluşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi

Akaryakıtta indirim rüzgarı! Benzin ve motorin fiyatları düşüyor

Bursaspor bir oyuncusuyla daha yollarını ayırdı

Kestel'de eğitime hayırsever desteği

BUSKİ Genel Kurulu'nda oylama krizi: Mecliste gergin anlar

Yükleniyor