YILDIRIM: YANLIŞ HESAP KUDÜS´TEN DÖNDÜ

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AK PARTİ ADIYAMAN İL BAŞKANLIĞININ OLAĞAN KONGRESİ´NDE BM´NİN KUDÜS KARARINI DEĞERLENDİRDİ

YILDIRIM: YANLIŞ HESAP KUDÜS´TEN DÖNDÜ
/kanal16haber.com/2017-12/24/161506571b.mp4
GÜNDEM 24.12.2017 16:13:24 0

Başbakan Yıldırım, BM´nin Kudüs kararı ile ilgili, "Yanlış hesap Kudüs´ten döndü. Dünyanın 1´den (ABD´den) büyük olduğu artık anlaşılmıştır" dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığının Olağan Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD´nin skandal Kudüs kararının BM´de kabul edilmediğini belirterek, Yanlış hesap Kudüs´ten döndü. Dünyanın 1´den büyük olduğu artık anlaşılmıştır. Bundan böyle ´Ben yaptım oldu´ alışkanlığı geçerli değildir" ifadelerini kullandı.

BM´de aklıselimin galip gelmesinin bölgede barış ve çözüm ümidini güçlendirdiğini anlatan Yıldırım, "Bu kararla sadece Kudüs, Filistin değil, insanlığın onuru kazanmıştır" diye konuştu.

CHP´Yİ ELEŞTİRDİ

CHP´nin hükümete köstek olmaktan başka bir uğraşı olmadığını dile getiren ve Kılıçdaroğlu´nu eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "OHAL´i kastederek 15 Temmuz darbe girişimine ´kontrollü darbe´ diyebiliyor. Bu söz nedir biliyor musunuz sevgili Adıyamanlılar? 15 Temmuz şehitlerimizin hatıralarına en büyük saygısızlıktır" dedi. CHP´nin Türkiye´nin gelecek hedeflerine dair tek bir projesi olmadığını belirten Yıldırım, "Tayyip Erdoğan´a milletin güvenini bunlar hazmedemiyor. Tek ´AK Parti başarılı olmasın da Türkiye kaybederse kaybetsin´ diyorlar. Buradan diyorum ki, ülke kazansın diye durmak yok yola devam" ifadelerini kaydetti.