YILDIRIM BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

Sokak hayvanları hem besleniyor, hem de barınaklarda yaşıyor

YILDIRIM BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR
/kanal16haber.com/2019-1/7/182847974b.mp4
ÇEVRE 7.01.2019 16:37:50 0

YILDIRIM BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

Yıldırım Belediyesi sevimli dostları unutmuyor.

Sokak hayvanları hem besleniyor,  hem de belediyenin yapmış olduğu barınaklarda yaşıyor.

KEDİ, KÖPEK VE KUŞLAR İÇİN BARINAK YAPILDI

Yıldırım Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları, ahşap paletlerden yaptıkları kedi, köpek ve kuş evini ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirerek, sevimli canlıların barınma sorunlarını çözüme kavuşturacak bir projeye imza attı.

 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YEM VE SU BIRAKILIYOR

Veteriner İşleri Müdürlüğü ise mevsim şartları nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için ilçedeki 123 kuş evi, 109 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 8 beslenme odağı ve 22 su odağına periyodik olarak kedi ve köpek maması ile yem ve su bırakıyor.

Bu konuya dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de ?Çalışma arkadaşlarımız ilçemizdeki kimsesiz hayvanlar için kedi, köpek ve kuş evleri yaparak bunları şehirdeki muhtelif bölgelere yerleştirdi. Beslenme hususunda ise çalışma arkadaşlarımız muhtelif yerlere dostlarımız için yem bırakıyor, diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ´DEN SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI

Havaların soğuduğu, kar yağışının etkisini arttırdığı günlerde özelikle kedilerin araçların motor kısmında uyuduklarına dikkat çeken Başkan Edebali, özellikle sabahları araçlarınızı çalıştırmadan önce kaputa vurmak suretiyle ses yaparak hayvanların bulunduğu yerden kaçmasına yardımcı olabilirsiniz, dedi.