Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan öncesi fırınlarda yaptığı denetimlerde hijyen kurallarına uymadığı belirlenen Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş. hakkında cezai işlem uyguladı.

BURSA HABER 20.01.2026 12:20:00 0
Yenişehir

Halkın temel gıda maddeleri arasında yer alan ekmek ve pide üretiminde hijyen standartlarının en üst seviyede tutulmasını hedefleyen Yenişehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde; imalathanelerin genel temizliği, çalışan personelin kıyafet düzeni ve üretilen ürünlerin gramajları detaylı şekilde incelendi. Denetimler sırasında YESAŞ’ta gerçekleştirilen kontrollerde hijyen standartlarına aykırı durumlar tespit edildi. Hamur kazanlarında “güve” olarak tabir edilen böceklerin bulunması üzerine ekipler tarafından tutanak tutulurken, ilgili mevzuat kapsamında işletmeye cezai işlem uygulandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için ilçemizde faaliyet gösteren tüm işletmeleri periyodik aralıklarla denetliyoruz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından YESAŞ’ta yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyulmadığı ve hamur kazanlarında güve olarak tabir edilen böceklerin bulunduğu tespit edilmiştir. Yenişehir’imizin köklü kurumlarından biri olan YESAŞ’ta yönetimin bu ihmalkârlığını göz ardı etmemiz mümkün değildir. Halk sağlığını ilgilendiren bu konuda gerekli cezai işlemi uygulamak zorunda kaldık” dedi.


 

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Bahçeli’den Sert Çıkış: “Ahlak Yaylım Ateşi Altında”

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden 2 şüpheli daha gözaltına alındı

Badırgalı miniklerden Başkan Özdemir'e el yapımı hediye

Bursa'da otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Bursa'da 'dur ' ihtarına uymayan sürücüye 40 bin 504 lira ceza kesildi

Bursa'nın ünlü lokanta sahibi hayatını kaybetti

Eski Vali İzzettin Küçük, Yeni Yol Partisi Genel Başkanı oldu

Ersin Acar güven tazeledi, esnaf yola devam dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Fetih söyleşileri Yıldırım'da

Putin’e Gazze Barış Kurulu daveti

Muş'ta kar kalınlığı 60 santimetre: 350 köy yolu kapandı

İspanya'da tren kazası: 39 kişi hayatını kaybetti

Kestel’de karne hediyesi: Alaçam Kar Festivali

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Yükleniyor