Tarih: 30.12.2015 18:17

YENİ YILDA RUSYA´YA HANGİ ÜRÜNLER GİRMEYECEK

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Rusya, 1 Ocak 2016´dan itibaren Türkiye´den 15 çeşit meyve ve sebze ile karanfil, tuz, tavuk ve hindi eti ithalatını yasakladı.

Rusya´nın, Türkiye´ye yönelik ekonomik tedbirleri kapsamında birçok meyve, sebze ve et ürününün Rusya´ya girişi 1 Ocak 2016 itibarıyla tamamen yasaklanacak.

Rus resmi kaynaklarından derlenen bilgilere göre, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya´nın Türkiye´ye yaptırımları çoğunlukla meyve ve sebze ürünlerini kapsıyor.

RUSYA MEYVE VE SEBZE ALIMI YAPMAYACAK

Rusya, 1 Ocak 2016 itibarıyla Türkiye´den domates, portakal, elma, kayısı, lahana, tuz, brokoli, mandalina, salatalık, armut, kayısı, şeftali, erik, üzüm, çilek, kuru soğan, karanfil, tavuk ve hindi eti ithalatını yasakladı.

Türkiye´den ithal edilen diğer balık, kırmızı et, süt ürünleri, fındık, limon gibi bazı ürünlerin Rusya´ya girişine ise herhangi bir yasak getirilmedi.

Türkiye, Rusya´ya 2015´in 10 ayında yaklaşık 300 bin ton domates, 255 bin ton narenciye, 20 bin ton beyaz et ve 36 bin ton tuz ihraç etmişti.

Yasaklanan ürünlerin ihracat değeri yıllık 764 milyon doları buluyor ve Türkiye´nin yaş sebze-meyve ihracat gelirlerinin yüzde 42´sini oluşturuyordu.

ENFLASYONDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde baskı oluşturduğu Rusya´da, Türkiye´ye yönelik yaptırımların da enflasyonu bu yılın sonu ve gelecek yılın başlarında yüzde 0,5 - 1 puan artıracağı öngörülüyor.

Rusya´da, Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı dahilinde faaliyet gösteren kurum veya kişilerin, Rusya´da belirli bazı alanlarda iş yapmalarına yasak veya kısıtlama getirilmesine karar verildi.

Rusya´da faaliyet gösteren şirketlerin, 1 Ocak 2016´dan itibaren Türk vatandaşlarının işe alımına da yasak getirilirken, listesi henüz yayınlanmayan 53 şirketin önümüzdeki yıl da Türk işçi çalıştırabilmesine izin verileceği belirtildi.

 


/kanal16.com.tr/2015-12/30/185656001b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —