Tarih: 31.07.2018 11:40

YENİ SİSTEMİN MİLLİ GÜVENLİK KURULU İLK KEZ TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

YENİ SİSTEMİN MİLLİ GÜVENLİK KURULU İLK KEZ TOPLANDI

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 5 buçuk saat sürdü.

Toplantının ardından yayımlanan MGK Bildirisinde Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye´ye karşı kullandığı tehdit dilinin asla kabul edilemeyeceği ve ilişkilerine saygısızlık olduğu belirtildi.

Bildiride Amerika´nın Türkiye´nin her türlü sorumluluğunu yerine getirdiği savunma sanayi projelerini milletler arası anlaşmalara aykırı şartlara bağlayan karar ve açıklamaların iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa ve güven ilişkisine telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği vurgulandı.

Terörle mücadelede kararlılık mesajı da verilen bildiride Suriye´de terör örgütlerinin etkin olduğu alanların güvenli hale getirilmesine yönelik somut adımlar atılacağı kaydedildi.

Ülkenin milli güvenlik hassasiyetlerinin yeni dönemde de aynı şekilde devam edeceğinin ifade edildiği bildiride PKK ve uzantıları ile FETÖ ve DEAŞ ile mücadelenin devam edeceği belirtildi.

Bildiride Menbiç mutabakatının Suriye´de çözüme önemli katkı sağlayacağı da kaydedildi.

Bildiride ayrıca Ege ve Doğu Akdeniz´deki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek Türkiye´nin denizlerdeki hak ve menfaatlerinin korunması hususundaki kararlılığın vurgulandığı kaydedildi. 


/kanal16haber.com/2018-7/31/115058727b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —