YENİ HÜKÜMETTEN 4 MÜJDE

GENEL SAĞLIK SİGORTASI 50 LİRAYA İNİYOR

YENİ HÜKÜMETTEN 4 MÜJDE
/kanal16haber.com/2016-5/23/135841232b.mp4
GÜNDEM 23.05.2016 12:37:57 0

 

Yapılan olağanüstü kongre ile birlikte yeni kurulacak hükümetin çalışma programıda belli oldu. Yeni kurulacak hükümet 4 müjde birden verdi.Taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel olarak istihdamı için gerekli yasal düzenlemede geri sayım başladı.Yeni hükümetin açıklayacağı çalışmanın son rötuşları yapılıyor.  

EMEKLİLERE PROMOSYON ÇÖZÜLDÜ

Emeklilere promosyon ödenmesi için bankalar ile sıkı pazarlık yürüten Çalışma Bakanlığı, çalışmayı tamamladı.Edinilen bilgiye göre; bankalar, emeklilere yıllık 200 lira ile 300 lira arasında promosyon ödemesi yapacak.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI 50 LİRAYA İNİYOR

Çalışmayanların ve 18 yaşını doldurmasına rağmen üniversiteyi kazanamayan gençlerin ödemek zorunda olduğu Genel Sağlık Sigortası sistemi sil baştan değişiyor.Genel Sağlık Sigortası´nda 3 ayrı tarife olarak uygulanan primler cazip ve tek fiyata düşürülüyor.Bu rakamın 50 lira olması planlanıyor. 


1 GÜN ÇALIŞANA TAZMİNAT

Her çalışanın kıdem tazminatı alması için yapılan çalışma tamamlandı.Kıdem tazminat fonuyla ilgili tasarı kamuoyuna yeni hükümet tarafından açıklanacak.Buna göre tazminat için işverenler çalışanların kişisel hesabına her ay para yatıracak.Biriken para nemalanırken işçilerin tazminat almama sorunu ortadan kalkacak.