Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü yüzde 33,4 arttı

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2024 yılı birinci çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 35,5 ve yüzölçüm yüzde 33,4 arttı.

EKONOMİ 23.05.2024 11:20:00 0
Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü yüzde 33,4 arttı

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2024 yılı birinci çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 35,5 ve yüzölçüm yüzde 33,4 arttı. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı birinci çeyrek Yapı İzin İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2024 yılı birinci çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 35,5 ve yüzölçüm yüzde 33,4 arttı. 

Toplam yüzölçümün yüzde 51,2’si konut alanı olarak gerçekleşti 
Belediyeler tarafından 2024 yılı birinci çeyreğinde yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 36,1 milyon metrekare iken; bunun 18,5 milyon metrekaresi konut, 10,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 7,6 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. 

Belediyeler tarafından 2024 yılı birinci çeyreğinde yapı ruhsatı verilen binaların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 23,3 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,6 milyon m ile sanayi binaları ve depolar izledi. 

Yapı kullanma izin belgesi verilen binaların yüzölçümü yüzde 45,3 arttı 
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2024 yılı birinci çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen bina sayısı yüzde 41,2, daire sayısı yüzde 38,5 ve yüzölçüm yüzde 45,3 arttı. 

Belediyeler tarafından 2024 yılı I. çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen binaların toplam yüzölçümü 36,7 milyon metrekare iken; bunun 19,9 milyon metrekaresi konut, 8,9 milyon metrekaresi konut dışı ve 7,9 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. 

Belediyeler tarafından 2024 yılı birinci çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen binaların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 25,2 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 2,5 milyon metrekare ile bir daireli binalar izledi. 
 

Ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan öldü

Sultan Çelebi Mehmed dualarla anıldı

Manavgat Belediyesi'ne ‘rüşvet’ operasyonunda 28 kişi gözaltında, 6 şüpheli firari

Baklava Kutusunda 110 Bin Euro! Manavgat Belediyesi’nde Rüşvet Skandalı

Bursa’da Bunaltıcı Sıcaklıklar: Güneşli Günler Devam Ediyor

İstanbul'da deprem... Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de birinci parti AK Parti'dir

Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor

Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı

Eşini 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığın cezasında ‘pişmanlık' ve 'geleceğin etkilenmesi’ indirimi

Adıyaman, Antalya ve Adana belediyelerine yolsuzluk operasyonu

Bursa’da Körfez Seferleri başladı

İnegöl Belediyesi’nde Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı

Parkta bıçakladığı kocasını elektrikli bisikletle hastaneye götürdü

Süper Lig'de 2025-2026 sezonu fikstürü açıklandı

“50 bin kişilik mağduriyet Meclis’e taşındı”

AK Parti’li Bayrak’tan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç’a ’Arıtma tesisi’ tepkisi

Osmangazi’nin yollarında yoğun asfalt mesaisi

Yenişehir yolcusunu katladı, yeni seferler yolda!

İneği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükledi; o anlar kameraya yansıdı

Doburca’da trafik düzenlemesi: 10 günlük kapanma

Putin ile Trump arasında 1 saatlik kritik görüşme

İmamoğlu'nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi!

Meclis kulisinden Bursa’ya müjdeler ve mesajlar

Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı adliyeye sevk edildi!

Bakan Yumaklı: Çeşme'deki yangın kontrol altında

TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla vekil hastanelik oldu!

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

Yükleniyor