Washington'da uçak ve helikopter çarpıştı

FAA, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında yolcu uçağı ve askeri helikopterin çarpışarak Potomac Nehri'ne düştüğünü duyurdu.

DÜNYA 30.01.2025 10:17:00 0
Washington

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında meydana gelen trajik bir kazayı duyurdu. American Airlines'a ait bir yolcu uçağı ile askeri bir helikopter havada çarpıştı ve çarpışmanın ardından Potomac Nehri'ne düştü.

Kazanın ardından soruşturma başlatılırken, olayla ilgili sosyal medyada uçak ve helikopterin havada çarpıştığı anlara ait bazı görüntüler paylaşıldı. Havalimanındaki uçuşlar hemen durdurulurken, çevre bölgeye güvenlik önlemleri alındı.

Potomac Nehri'ne düşen uçakta kaç yolcu olduğu ve yolcuların sağlık durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kazanın hemen ardından Ronald Reagan Havalimanı ve Potomac Nehri çevresine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma görevlisi sevk edildi. Havanın ve nehrin soğuk olması nedeniyle, kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı ve muhtemel kazazedelerin nehirden çıkarılabilmesi için büyük çaba gösterildiği bildirildi.

 

 

 

American Airlines yetkilileri, Kansas'tan Washington'a seyahat eden uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebat bulunduğunu belirtti. Diğer yandan, Pentagon yetkilileri, kazaya karışan askeri helikopterde 3 askeri personel olduğunu ancak herhangi bir üst düzey yetkilinin bulunmadığını açıkladı.

Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, kazaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve insanların kurtulması için dua ettiğini dile getirdi. İlk müdahaleyi yapan görevlilere teşekkür eden Trump, olayla ilgili yeni bilgiler oldukça kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Trump, daha sonra yaptığı açıklamada, uçağın rotasında piste doğru alçalırken helikopterin uzun bir süre boyunca doğrudan uçağa yöneldiğini ifade ederek, "Helikopter, uzun bir süre boyunca doğrudan uçağa doğru gidiyordu. Açık bir gece ve uçağın ışıkları yanıyordu. Kontrol kulesi, uçağı görüp görmediklerini sormak yerine neden helikoptere ne yapması gerektiğini söylemedi? Önlenebilecek bir kazaymış. Bu, iyi değil." değerlendirmesinde bulundu.

Trafik kazaları 4 ayda 684 can aldı, 111 binden fazla kişi yaralandı

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Türkiye'nin sanayi üretiminde artış

Yeni papa ABD'li Kardinal Robert Prevost oldu

Bursa'da seyir halindeki kamyon alev alev yandı

Bursa’da ‘dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye 25 bin 389 lira ceza

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Ömer Çelik: Pakistan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bakan Uraloğlu: Dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz

Çeşni

İşte Hindistan'ın askeri gücü: "1.46 Milyon personel"

Pakistan’ın askeri gücü: 700 bin asker, 170 nükleer başlık

Yerlikaya: Kabine dönemimizde 237 bin suç unsuru oluşturan hesap tespit ettik

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Osmangazi Belediyesi'nden ahududu yetiştiriciliğine destek

Pala: “UEDAŞ’ta şeffaflıktan eser yok!”

Yükleniyor