VALİ ŞEHABETTİN HARPUT DAVASINDA İLGİNÇ GELİŞME!

BURSA ADLİYESİNDE 28´İ TUTUKLU 60 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

VALİ ŞEHABETTİN HARPUT DAVASINDA İLGİNÇ GELİŞME!
/kanal16haber.com/2017-9/26/120752327b.mp4
GÜNDEM 26.09.2017 12:05:18 0

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos´ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve 28´i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi.

 ?Silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet´ suçlarından 20´şer yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklardan tutuklu yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan Mahmut K., FETÖ´nün din simsarı olduğunu vurgulayarak ?Bir zamanlar dindar insan yetiştirmek istediğini düşündüğümüz bu hizmet hareketine ben de insani duygularla girmiştim. Bunu da itiraf ettim emniyette. Bu örgütle ismimin anılmasından dolayı utanıyorum, pişmanım. Biz bu din simsarları tarafından nasıl kandırıldığımızı gördük. Bu hainlerin teşebbüsünden sonra, ben de bu konuda dersimi aldım. Eğer yardım yapmak istiyorsam devletimin gösterdiği, izin verdiği sosyal yardımlaşma unsurlarıyla yapmak gerektiğini anladım? açıklamasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ertesi gün devam etmek üzere ara verdi. Öte yandan prostat ameliyatı geçiren Vali Şehabettin Harput duruşmaya katılmadı.