Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden "Antakya Ulu Camii" açıklaması

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Antakya Ulu Camii restorasyonu ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

GÜNDEM 9.09.2024 10:16:00 0
Vakıflar Genel Müdürlüğü

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Antakya Ulu Camii'nin restorasyon sürecine dair açıklamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya Ulu Camii’ne ilişkin yaptığı asılsız, gerçeği yansıtmayan açıklamalarına ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Geçtiğimiz yıl asrın felaketinde hasar gören Antakya Ulu Camii’nin restore edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalanmıştır.

Protokolde belirtildiği üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlayacağı Antakya Ulu Cami Rekonstrüksiyon Projesi; Bilim Kurulu üyelerinin tamamının uygun görüşü ve onayından sonra Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilecektir.

Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü tüm restorasyonlarda süreç bu şekilde işlemektedir.

Şu ana kadar Antakya Ulu Cami Rekonstrüksiyonu ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ulaşan Bilim Kurulu onaylı bir proje yoktur.

Bu yüzden iddia edildiği gibi Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde bekleyen herhangi bir ONAY, İMZA VEYA YAZI BULUNMAMAKTADIR.

Maalesef Bursa Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra süreci yavaşlatmış üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmediği gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş, gerçeği yansıtmayan açıklamalarla manipülasyon yapmıştır.

1048 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak deprem bölgesindeki 377 şantiyemizde ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kültür varlıklarımıza, miraslarımıza en güzel şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor