Üsküdar’da silahlı saldırganlar yakalandı: "400 bin alacağım, 100 binini sana vereyim, suçu başkasına atarız"

Üsküdar’da silahlı saldırganlar yakalandı: "400 bin alacağım, 100 binini sana vereyim, suçu başkasına atarız"

GÜNDEM 10.05.2025 10:25:44 0
Üsküdar’da silahlı saldırganlar yakalandı:
Üsküdar’da bir iş yerini kurşunlayan 2 şüpheli yakalandı. 400 bin TL alacakları karşılığında saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen şüpheliler biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin keşif ve saldırıyı gerçekleştirmek üzere adrese gittikleri anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 14 Nisan’da sabah saatlerinde Üsküdar İcadiye Mahallesi Cemil Meriç Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah iş yerini açmaya gelen fırın işletmecisi, deponun camlarında ve yakındaki bir aracın bagajında kurşun izleri olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede saldırının gece saatlerinde gerçekleştiği belirlendi. Olaydan yaklaşık 1 saat önce fırına keşif yaptığı tespit edilen şüphelilerin, daha sonra beyaz bir araçla tekrar gelerek silahla ateş açtıkları ardından olay yerinden kaçtıkları öğrenildi. İlk olarak araç içerisinden ateş açan şüpheliler daha sonra araçtan inerek ateş etmeye devam etti. 6-7 el ateş açıldıktan sonra şüpheliler yeniden araca binerek kaçtı. Fırının işletmecisi A.B., sabah iş yerini açmaya geldiğinde, iş yerinin depo kısmında 5 adet, yan binanın giriş kapısı üzerinde 2 adet, apartman önünde park halinde bulunan U.Ü.Ç. isimli kişiye ait otomobilin bagaj kısmında ise 1 adet kurşun isabeti olduğunu gördüklerini söyledi. A.B., kimseyle husumetlerinin olmadığını, herhangi bir tehdit almadıklarını belirtti.
"400 bin alacağım, 100 binini sana vereyim, suçu başkasına atarız"
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili başlatılan çalışma kapsamında şüphelilerden birinin olay öncesi Kadıköy Fikirtepe’de bulunan bir rezidanstan çıktığı, taksiyle Çamlıca Tepesi’ne gittiği ve burada araç ile silah teslim aldığı belirlendi. Ardından Üsküdar’a geçerek plakaları siyah bantla kapatılan araçla saldırıyı gerçekleştirdiği, olay sonrası Avrupa Yakası’na geçtiği öğrenildi. Yapılan çalışmalar sonucu 6 Mayıs Salı günü düzenlenen eş zamanlı, özel harekat destekli operasyonda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. E.H.’nin saldırı öncesinde B.A.’ya "400 bin TL alacağım, bunun 100 bin TL’sini sana vereyim, sen ateş et. Yakalarsak suçu başkasına atarız" dediği iddia edildi. Tamamlanan işlemlerin ardından şüpheliler, 7 Mayıs Çarşamba günü adliyeye sevk edildi. Olayda silahı kullanan ve 7 suç kaydı bulunan E.H. (19) tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 adet tehdit, 1 adet 6136 SKM ve 1 adet kişilerin huzur ve sükûnu bozma suç kaydı bulunan B.A. (25) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarında, şüphelilerin araçla keşif yaptıktan sonra araçtan inerek dükkana doğru koştuğu ve ardından tekrar araca yöneldiği görülüyor.

Çanakkale'de zincirleme kaza; 6 ölü, çok sayıda yaralı var

Çanakkale'de zincirleme kaza; 6 ölü, çok sayıda yaralı var/Ek fotoğraflar

Darülaceze’de Anneler Günü sürprizi: Duygu dolu anlar yaşandı

Çanakkale’de otobüs kazası: 6 ölü

Park halindeki araca taş ve yumruklarla saldırdı: Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti

Anneler Günü hediyesi almak için gidip patlamada ölen çocuklarının özlemini yaşıyorlar

Bilecik'te 3 kişinin öldüğü kaza kamerada

Tekirdağ kıyılarında su samuru görüntülendi

'Kapı vizesine İç ve Doğu Anadolu'dan da talep gelmeye başladı'

Trump, göçmenler için 'ABD dışına ücretsiz uçuş' kararnamesini imzaladı

Bursa’da ‘özel askerler’ için kına eğlencesi

Misina ve çuvala dolanan yavru deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı

Ekvador'da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 asker hayatını kaybetti

Samsun'da ağa takılan balıkları jandarma kurtardı

Genç liderler geleceğin rotasını İstanbul’da çiziyor

Edremit’te çıkan yangın metruk binaya sıçradı

Tekirdağ’da çocuk hırsızlar zıplayarak kaçtı

Vücut dönüp kendine saldırıyor: Lupus hastalığı bu organları vuruyor

Samsun’da tavuktan zehirlenen 225 işçi, taburcu edildi

Sinop'ta üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs devrildi; 18 yaralı

Basketbol Şampiyonlar Ligi Bireysel Ödülleri sahiplerini buldu

'Anne Dostu Hastane' sayısı 163'e ulaştı

Ural Aküzüm: Türkiye'de kadın futbolunu tabana yaymak gerekiyor

Otomobilin altında kalan 1,5 yaşındaki bebek öldü

Bakan Uraloğlu, Trabzon'da bisiklet yarışlarına start verdi

Traktörün altında kalan Aysima, aracı kullanmak istemiş

Bakan Göktaş: "Aile ve çocuklara yönelik danışmanlık hizmetlerimizi yaygınlaştırıyoruz"

TCMB Başkanı Karahan: ‘‘Sıkı para politikası duruşumuz enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek’’

Kazada hayatını kaybeden Saniye’nin son anları kask kamerasında

Sakarya’da kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor