Uludağ’da karlar eridi

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da geçen hafta etkili olan kar yağışı yerini güneşli ve rüzgarlı havaya bıraktı.

ÇEVRE 2.12.2023 15:17:00 0
Uludağ’da karlar eridi

Uludağ’da 2023 yılının ilk karı geçtiğimiz ayın ortalarında yağdı. Kar yağışı turizmcileri ve tatilcileri sevindirirken, otellerde sezon hazırlıkları hızlandı. Zaman zaman 60 santimetreye yakın kar birikse de geçtiğimiz hafta etkili olan lodos Uludağ’da karları silip süpürdü. Otellerin önümüzdeki hafta açılmaya başlanacağı öğrenilirken, yine önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.

Uludağ’da bugün hava sıcaklığı en yüksek 10 derece ölçülürken, en düşük sıcaklık ise 8 derece oldu. Yarın ise en yüksek 11 en düşük 8 derece hava sıcaklığı tahmin ediliyor. Pazartesi günü sıcaklık birkaç derece düşüşe geçerek kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri de karla karışık yağmur yağması muhtemel.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, geçtiğimiz haftalarda yağan karın kendilerini ümitlendirdiğini dile getirerek, “Ciddi ciddi bir yağışı olmuştu. Arkasında birkaç gün sonra şiddetli bir lodos karın erimesine sebep oldu. Dağda da bu lodosla birlikte ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Yaklaşık 10 gündür bu lodos aralıklarla devam ediyor” dedi.

Kendilerinin ümitlerinin kırılmadığını daha erken olduğunu sözlerine ekleyen Usta, “Son yıllardır kar anlamında iklim olumsuz ilerlemesine rağmen, bu yıl erken yağan kar bizim için pozitif bir sinyal oldu. Sezonun erken başlayacağını, karın erken geleceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye’de en erken kar Kars Sarıkamış ve Bursa Uludağ’a yağar ve en geç buralardan kalkar. 1980’li yıllarda da bu böyleydi. Ben 40 yıldır Uludağ’dayım. Önümüzdeki hafta ciddi bir kar yağışı bekleniyor. Biz dağın gerçek emekçileri olarak sezona hazırız. 10 Aralık gibi açılış yapacağız. Bu hafta da yağış bekleniyor” şeklinde konuştu.

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Özgür Özel’den akaryakıt için KDV çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Bursa'da yangının izleri silindi, doğa yeniden canlandı

Yalova-Bursa yolunda tır kazası: 1 yaralı

Yıldırım’dan doğaya nefes: Ayda 300 ton atık geri kazanılıyor

Kabine yoğun gündemle toplandı

Başkan Taban’dan özel öğrencilere kahvaltı buluşması

Yıldırım’da Osmanlı’nın kuruluşu ve Bursa'nın fethi konuşulacak

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Bursa'da yolunu kaybeden yaşlı adam, trafikte tehlike saçtı

Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”

Yerli savunmanın yeni gücü: MKE TOLGA İHA’lara geçit vermiyor

Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Bursa'da su kesintisi

Ramazan’da dayanışma Yenişehir'de büyüdü

Bursaray arızası sonrası Başkan Bozbey'den açıklama!

Trump “görüştük” dedi, İran yalanladı: “Hiçbir temas yok”

Erol Köse hayatını kaybetti

Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Yıldırım’a modern pazar alanları kazandırılıyor

Bursa’da ‘kız meselesi’ kavgası kanlı bitti

Yükleniyor

loading