Kahramanmaraş'ta 5 günlükken darbedildiği ve bu nedenle bedensel ile zihinsel engelli kaldığı iddia edilen Deniz Esin Bozoklar davasında tutuklu bulunan hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın (33), aynı hastanede bir bebeğe daha şiddet uyguladığı belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarında Bağrıyanık’ın başka bir bebeğe tokat attığı anların yer aldığı tespit edilirken, görüntüler üzerine yeni bir soruşturma başlatıldı.

Olay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Sema ve Abdullah Bozoklar çiftinin dünyaya gelen bebekleri Deniz Esin Bozoklar, düşük kiloda doğması nedeniyle yenidoğan servisinde kuvöze alındı. 26 Mayıs 2021’de nöbetçi hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık’ın, kan alma işlemi sırasında bebeğe şiddet uyguladığı öne sürüldü. İddiaya göre Bağrıyanık, işlemin sürdüğü 14 dakika boyunca bebeğin başına vurdu, bacaklarını sıktı ve bu sırada bebeğin bacağı kırıldı.

Bebeğin şiddete maruz kaldığı, olaydan 5 gün sonra başka bir hemşirenin dikkatiyle ortaya çıktı. Bunun üzerine hastane yönetimi Bağrıyanık’ın sözleşmesini feshederek işine son verdi. Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hemşire hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Dava sürecinde güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, 22 Ocak’ta görülen duruşmada Bağrıyanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde polise teslim olan Bağrıyanık, 25 Ocak’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemenin talimatıyla görüntüleri inceleyen bilirkişi, Bağrıyanık’ın aynı nöbet sırasında Deniz Esin Bozoklar’dan önce başka bir bebeği daha darbettiğini tespit etti. Görüntülerde hemşirenin, bebeği yatağına yatırdıktan sonra tokat attığı anların net şekilde yer aldığı belirtildi. Hazırlanan raporun mahkemeye sunulmasının ardından, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu ve yeni bir soruşturma başlatıldı.
Tutuklu hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık, savunmasında pişman olduğunu belirterek, “Bir anlık gaflet ve refleksle yaptım. Asla zarar verme amacım yoktu” dedi. Öte yandan Bağrıyanık’ın, aşırı düşük doğum ağırlıklı bebeklere yaklaşım kursuna katıldığı ve bu kursa ait belgesini sosyal medya hesabında paylaştığı da ortaya çıktı.