Tarih: 02.11.2017 18:36

TÜRKİYE´NİN OTOMOBİLİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´nin asırlık hayali gerçek oluyor. Türkiye yerli ve milli otomobilini üretecek. Türkiye´nin otomobilini yapacak ortak girişim grubunda olan firmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yerli otomobili üretecek 5 firmayı; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Ortak Girişim Grubu´ndan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak en geç 2019´da otomobilimizin prototipinin tamamlanmasını istiyoruz.? dedi.       



Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Türkiye´nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni´nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Girişim Grubu´nun yükünün çok ağır olduğunu belirtti.

Muhammed Ali´nin ?Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur? sözünü hatırlatan cumhurbaşkanı üretilecek ilk otomobile talip olduğunu söyledi.



Programın sonunda üretimi yapacak 5 holding yetkilisi ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan protokole imza attı.



/kanal16haber.com/2017-11/2/185436210b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —