TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİ IRAK VE SURİYE´DEN GEÇER

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, AK PARTİ GAZİANTEP GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNE KATILDI. TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI VEREN YILDIRIM ZEYTİN DALI HAREKATI İLE TEMİZLENEN AFRİN´DE YEREL YÖNETİMLERİN OLUŞTURULDUĞUNU BELİRTEREK, ?ŞİMDİ AFRİN´DE HAYAT YENİDEN

TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİ IRAK VE SURİYE´DEN GEÇER
/kanal16haber.com/2018-3/24/181446988b.mp4
GÜNDEM 24.03.2018 18:44:34 0
Başbakan Yıldırım, "Suriye ve Irak´ın toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir. Türkiye´nin güvenliği Suriye´den geçer, Irak´tan geçer, buraların istikrarından geçer." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Gaziantep Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi´nde yaptığı konuşmada, "Şimdi Afrin´de yeniden hayat başlıyor. Yerel unsurlardan yönetimler oluşuyor, tıpkı Cerablus´taki gibi. Bölge patlayıcılardan temizlenince artık oraya şehri, ilçeyi bırakıp giden oranın yerlileri, sahipleri dönecek, yerleşecekler." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Suriye ve Irak´ın toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir. Türkiye´nin güvenliği Suriye´den geçer, Irak´tan geçer, buraların istikrarından geçer." diye konuştu.

Yıldırım, "PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini tamamen yok ederek bölgede, ülkemizde huzuru sağlamak bizim önceliğimizdir. Türkiye´nin terörle mücadelesini engellemek isteyenler hüsrana uğramaya mahkumdur."  

HİÇBİR BEDEL ÖDEMEYENLER BOL BOL TÜRKİYE´Yİ ELEŞTİRİYORLAR

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Doktora Tevcih Töreni´ne yaptığı konuşmada ise "Türkiye, bölgede en fazla yük alan, bedel ödeyen ülke olmasına rağmen acımasızca da eleştirilen bir ülke. Zerre kadar yük, sorumluluk almayan, hiçbir bedel ödemeyenler bol bol Türkiye´yi eleştiriyorlar. İşte Fırat Kalkanı Harekatı´nı, Zeytin Dalı´nı eleştiriyorlar çünkü onların terör örgütüyle güzel ilişkileri var. Bilgi kaynakları terör örgütü. PKK/YPG/PYD vesaire, bunlarla gayet güzel bir çalışma içerisindeler. Gönüllü propagandalarını üstlenmiş vaziyetteler" şeklinde konuştu.