Tarih: 06.09.2017 18:58

TÜRKİYEDEN ARAKAN´A YARDIM ELİ

Facebook Twitter Linked-in

Myanmar´dan TİKA´ya Arakanlı Müslümanlar için yardım izni çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU, bir televizyon programında, Myanmar´daki Müslümanlara yapılacak yardımlara ilişkin bilgi verdi.

Çavuşoğlu ?Nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin orada Türkiye´nin varlığı hissedilir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın  Myanmarlı mevkidaşıyla yaptığı görüşme sonucunda bölgeye yardım kuruluşu olarak ilk defa TİKA marifetiyle girilmiş  olacak. Görüşmenin ardından 1000 tonluk bir yardımın gönderilmesi ve askeri helikopterlerle bu yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlandı.

Yardım paketinde ilk olarak bölge halkının temel geçim kaynağı pirinç, kurutulmuş balık ve giysiler olacak. ? şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu acil ihtiyaçların ilk olarak karşılanacağını söylerken ilk yardım konvoyu Tika tarafından Arakanlı Müslümanlara ulaştırıldı.


/kanal16haber.com/2017-9/6/191728111b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —