Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Türkiye nüfusunun yüzde 86,5’i internet, yüzde 65,7’si sosyal medya kullanıyor"

GÜNDEM 12.12.2024 12:22:00 0
Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Dijital 2024 Ekim Global İstatistik Raporu’na göre, Türkiye’de sosyal medya kullanımı ve internet alışkanlıkları dünya ortalamasını geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 303 milyon 97 bin aktif sosyal medya hesabı bulunuyor. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin internet kullanım oranının yüzde 86,5, sosyal medya kullanım oranının ise yüzde 65,7 olduğunu belirtti.

Türkiye Günlük 7 Saat İnternette, 2 Saat 37 Dakika Sosyal Medyada

Dünyada internet kullanıcılarının sayısı 5,52 milyar kişiye ulaşırken, Türkiye’de bu oran dünya ortalamasını aşarak yüzde 86,5’e çıktı. Türkiye’deki kullanıcılar günlük ortalama 6 saat 51 dakika internette, 2 saat 37 dakikayı ise sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Bakan Uraloğlu, dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarının 5,22 milyar olduğunu belirterek, Türkiye’de ise sosyal medya kullanıcılarının nüfusa oranının yüzde 65,7 olduğunu açıkladı. Dünya genelinde en çok kullanılan platformun Facebook olduğunu ifade eden Uraloğlu, “TikTok, Türkiye’de kullanıcıların en fazla zaman harcadığı uygulama olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar burada aylık ortalama 30 saat 39 dakika geçiriyor.” dedi.

 

Popüler Platformlarda Düşüş, TikTok’ta Artış

Raporda, Türkiye’deki sosyal medya platformlarına olan ilgide düşüş olduğu vurgulandı. 2023’te 22,7 milyon kullanıcısı bulunan X (eski adıyla Twitter), yüzde 14,2’lik bir azalmayla 19,5 milyona geriledi. Benzer şekilde, Instagram kullanıcı sayısı yüzde 5 düşüşle 53,8 milyona, Facebook ise yüzde 1,3 düşüşle 34,3 milyona geriledi. Buna karşılık TikTok kullanıcı sayısı yüzde 9,3 artarak 39 milyona ulaştı.

Instagram Reklamlarında Türkiye Lider

Rapora göre, Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 82,8’i Instagram reklamlarına ulaşabiliyor. Bu oran, dünya ortalamasının çok üzerinde. Ayrıca, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 57,9’u çevrimiçi alışveriş yapıyor.

Mobil Ödeme Oranları Dünya Ortalamasının Gerisinde

Dünya genelinde mobil ödeme kullanım oranı yüzde 23,7 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 12,1 seviyesinde kaldı. Raporda, internet kullanıcılarının reklam engelleyici uygulama kullanma oranının Türkiye’de yüzde 30,9 olduğu belirtildi.

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Bursa’da Atış Yapı’ya 457 sayfalık iddianame

Nilüfer Belediyesi ve YASAV’tan kız öğrenciler için yurt protokolü

Başkan Aydın, DAĞ-DER iftarında hemşehrileriyle buluştu

Nilüfer Belediyesi’nden Türkiye’ye rol model afet projesi

Nilüfer’e doğru demokrasiyi göreceksin şaşırma

Bursa Kapalıçarşı’da altın yükseliyor

Ahmedinejad’ın sözcüsünden açıklama: Sağ ve güvende

Mudanya’da ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüye 245 bin TL ceza

Motorine dev zam iptal edildi

Bursa’da 12 yıldır firari olan zanlıya polis baskını

UEFA’dan Galatasaray’a seyirci cezası

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

BESAŞ’ın Ramazan pidesine Bursalıdan yoğun talep

DownTown artık İstanbullu grupta

Demirtaş’ta Ramazan sofrası kuruldu

Gençler Nilüfer’de ifade özgürlüğünü tartıştı

Hakan Fidan'dan İran konusunda net mesaj: Türkiye her zaman kendini korur!

Yükleniyor