Türkiye genelinde firari şahıslara Çember-16 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde 4 gün boyunca devam eden "Çember-16" operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 66 firari yakalandı.

Türkiye genelinde firari şahıslara Çember-16 Operasyonu
ASAYİŞ 4.04.2024 10:54:00 0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde 4 gün süren "Çember-16" operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 66 firari şahıs yakalandı. Operasyonlar kapsamında, farklı suçlardan aranan ve uzun süredir kaçak durumda olan şahısların adalete teslim edildiği belirtildi.

Türkiye genelinde "Çember-16" Operasyonu: Binlerce firari yakalandı

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, firari şahısların arama sürelerine ve hangi suçlardan arandıklarına ilişkin detaylar paylaşıldı. Hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan aranan şahısların adaletle buluşturulduğu vurgulandı.

Operasyonlar sırasında, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlığının koordineli çalışmalarıyla firarilere yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu başarılı operasyonlar için operasyonları yöneten valilerden, kaymakamlardan, jandarma komutanlarından, emniyet müdürlerinden ve polislerden övgüyle bahsedilerek, milletin dualarının kendileriyle olduğu ifade edildi.