Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan dev doğalgaz hamlesi!

Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasında tarihi doğalgaz anlaşması imzalandı!

EKONOMİ 14.05.2024 14:36:00 0
Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 14 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasında tarihi bir doğalgaz anlaşması imzalandığını duyurdu. Anlaşma kapsamında Türkmenistan doğal gazı, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye taşınacak. Bu sayede Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanırken, Avrupa'ya da doğalgaz sevkiyatı imkanı artacak.

Bakan Bayraktar'ın Açıklamaları:

  • "Azerbaycan'la ilişkilerimiz ikinci bir aşamaya geçti. 15 Haziran 2021'de imzalanan Şuşa Beyannamesi ile strateji ortaklığa ulaştık. Özellikle enerji alanında iş birliklerimiz geliştirildi. İki ülke kararlı bir şekilde yatırımlarına devam ediyor."
  • "İlişkilerimiz doğalgaz alanında yeni bir boyuta geliyor. 2030 yılına kadar Azerbaycan doğalgazın Türkiye'ye ek olarak da ulaşmasını öngörüyoruz."
  • "Bu anlaşmayla Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye ulaştırılması için mutabakata varmış oluyoruz."
  • "Bu kış Nahçıvan'ın doğalgazı Türkiye üzerinden teslim edilecek. En kısa sürede bu hattı (Iğdır -Nahçıvan) devreye almaya planlıyoruz."
  • "Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz aktarımını genişleteceğiz. İş birliğimizi bu anlaşmalarla perçinlemeye devam edeceğiz."

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Yükleniyor