TÜRKİYE AYAKTA!

YURT GENELİNDE TERÖRE TEPKİ GÖSTERİLERİ SÜRÜYOR

TÜRKİYE AYAKTA!
/kanal16.com.tr/2015-9/8/191215851b.mp4
GÜNDEM 8.09.2015 17:44:18 0

 

Türkiye genelinde on binlerce kişi sabah saatlerine kadar terörü lanetlemek için yürüdü.

İstanbul´un birçok ilçesinde vatandaşlar, Dağlıca´daki terör saldırısını protesto etti. Türkiye Gençlik Birliği´nin çağrısı üzerine Kadıköy Boğa Meydanı´nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmet´iz, PKK´ya yeteriz", "Mustafa Kemal´in askerleriyiz" şeklinde slogan attı.

Manisa´nın Kula ilçesinde sosyal medya aracılığıyla örgütlenen grup, Yunus Emre Kent Meydanı´nda toplandı. Türk bayrakları taşıyarak slogan atan grup, Yunus Emre, Tabduk Emre ve Şehitlik caddelerinden Ankara-İzmir karayolunun Egemen kavşağına yürüdü. Grup, yürüyüşü kent meydanında sonlandırdı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Mustafa Kemal´in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü.

Aralarında Isparta Şehit Aileleri Derneği üyelerinin de bulunduğu grup, Türk bayraklarıyla Halil İbrahim Parlar Caddesi´nden yürüyüşe geçti. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Isparta uyuma, şehidine sahip çık" sloganları atarak Mimar Sinan Caddesi´ne ulaşan grup, İstiklal Marşı´nın ardından Kaymakkapı Meydanı´nda toplandı.

Karabük´ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen teröre tepki konvoyuna Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlandı. Yaklaşık 400 araçlık konvoy, sloganlarla Aslanlar mevkiinden geçerek Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı´na geldi. Burada Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı´nı okudu. Grup, ardından tekbirler ve sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.
Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da, sıcak hava balonları şehitler için havalandı. Balonların sepetlerine yaşanan terör olaylarına tepki için Ay Yıldızlı Türk Bayrakları asıldı. Balonların kalkışı sırasında balon pilotları ve yer ekipleri şehitler için selam durdu.