TUNCELİ PÜLÜMÜR´DE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TUNCELİ´NİN PÜLÜMÜR KIRSALI´NDA 7 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

TUNCELİ PÜLÜMÜR´DE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
/kanal16haber.com/2018-4/5/161304259b.mp4
GÜNDEM 5.04.2018 15:38:52 0

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN AFRİN´DEKİ ZEYTİN DALI HAREKATI DEVAM EDERKEN YURTİÇİNDE DE TERÖR OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR? TUNCELİ´NİN PÜLÜMÜR İLÇESİNDE YAPILAN OPERASYONLAR SONUCU 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ.

Tunceli´nin Pülümür ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyonda aralarında Aranan Teröristler Listesi´nde kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusu Medeni Sayılgan´ın bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün Erzurum grubuna ağır darbe indirildi.

Tunceli´nin Pülümür ilçesi kırsalında, dün, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 7 teröristin kimlik tespit işlemleri de devam ediyor.

Bu çalışmalar sonucu, İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi´nde kırmızı kategoride yer alan terör örgütü PKK´nın sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan olduğu anlaşılan teröristin örgütün eski Amanos sorumlusu da olduğu belirlendi.

Sayılgan´ın, geçen yıl hava harekatında öldürülen ve Aranan Teröristler Listesi´nin mavi kategorisinde yer alan örgütün sözde Erzurum saha sorumlusu "İsa Ferhat" kod adlı terörist İsa Teres´in yerine getirildiği belirlendi.

Medeni Sayılgan ve kendisiyle etkisiz hale getirilen diğer 6 teröristten 3´ü M-16 piyade tüfeği 7 tüfek ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Diğer teröristlerin kimlik tespit işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

PKK´nın sözde Erzurum grubuna ağır darbe

Bu teröristlerin kış üstlenmesi için Pülümür kırsalını tercih ettiği, aynı bölgede geçen yıl güvenlik güçlerince yapılan 3 ayrı operasyonda da aralarında İsa Teres ve yardımcısının da olduğu 19 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sayılgan ve beraberindeki 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün sözde Erzurum grubunda yer alan 26 terörist öldürülmüş oldu.

Bu operasyonlarla terör örgütü PKK´nın Erzurum grubuna ağır darbe indiren Mehmetçik, kent genelinde teröristlerin bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlarına devam ediyor.