Tarih: 11.01.2018 16:36

TÜGVA YILDIRIM TEŞKİLATI GAZETECİ YAZAR ABDURRAHMAN DİLİPAK´I AĞIRLADI

Facebook Twitter Linked-in

TÜGVA Yıldırım gönüllüsü gençler ?İslam Coğrafyasında Türkiye´nin Yeri? adlı söyleşide Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak´ı ağırladı.

Bayezid Paşa Medresesinde yoğun katılım ile gerçekleşen programda Dilipak, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Sadece Müslümanlardan, Müslüman coğrafyasından, insanlardan ve hayvanlardan hesaba çekilmeyeceğimizi belirten Dilipak, bir müslümanın yeryüzündeki her şeyden sorumlu olduğunu dile getirdi.

Peygamberimiz´in (sav) hayatından itibaren Türk ve Müslüman devletlerden örnekler vererek İslam coğrafyasında Türklerin kurduğu medeniyetler ile ilgili detaylı bilgiler veren Dilipak tarih boyunca medeniyetimizin ?adalet barış ve hürriyet? kavramları üzerinde kurulduğunu belirterek, Anadolu´nun insanlığın ortak vatanı olduğunu söyledi.

Deneyimli yazar ve gazeteci, televizyon dizi ve filmlerinde anlatılan hiçbir tarihi bilginin de doğru olmadığını dile getirdi.

Dilipak yaklaşık 1.5 saat süren söyleşide TÜGVA gönüllüsü gençlerin birer Fatih olduğunu ve TÜGVA´nın yeni Fatihler yetiştirmeye devam etmesi gerektiğini vurgularken konuşmasının ardından Dilipak´a günün anısına hediye takdim edildi.


/kanal16haber.com/2018-1/11/164022432b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —