Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleriyle, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından düzenlenen “Dijital Habercilikte Telif” konulu seminer, akademi, hukuk ve medya dünyasını aynı platformda buluşturarak dijital habercilikte telif konusunun stratejik boyutlarını masaya yatırdı.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Elif Emre Kaya’nın yaptığı oturumda konuşmacı olarak şu isimler yer aldı:
Bülent Kayaş – Strateji Geliştirme Başkanlığı, Başkan Yardımcısı
Dr. Barış Gözubüyük – Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Ersin Ercan – DHA Ankara Haber Müdürü
Muhammet Kaçar – BHA Genel Müdürü
Şerife Arıman – Anadolu Ajansı Hukuk Müşaviri
Konuşmacılar, dijital medya platformlarında içerik üretimi ve haber paylaşımında yaşanan telif ihlallerini, mevcut yasal süreci ve çözüm mekanizmalarını detaylı şekilde ele aldı.
Seminer kapsamında öne çıkan başlıklar arasında haber içeriklerinin korunması, platform sorumlulukları, dijital ortamda hukuki yükümlülükler ve sektörel iş birliği modelleri yer aldı. Etkinlik, paydaşların kurumsal süreçlerde telif yönetimine dair somut öneriler geliştirmesine zemin hazırladı.