TBMM'nin açılışının 105. yılı tören programı

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan’da Meclisin 105. yılı için özel gündemle toplanacak. Aynı gün Çocuk Özel Oturumu yapılacak. TBMM Başkanı Kurtulmuş, makamını çocuklara devredecek ve "105. Yıl Resepsiyonu" düzenleyecek.

GÜNDEM 21.04.2025 11:30:00 0
TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 105. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin programı belli oldu.

Kutlamalar, 23 Nisan Çarşamba günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Heyet, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek; burada da çelenk bırakılacak, saygı duruşunda bulunulacak ve Kurtulmuş, Misakımilli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

1. Meclis’te Anma, Genel Kurul’da Özel Oturum
Günün devamında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında anma töreni düzenlenecek. TBMM’nin 1920’deki açılışında en yaşlı üye sıfatıyla konuşma yapan Sinop Mebusu Şerif Bey’in konuşması seslendirilecek. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bir konuşma yapacak ve burada da Özel Defter’i imzalayacak.

TBMM Genel Kurulu, aynı gün saat 14.00’te özel gündemle toplanacak. İstiklal Marşı’nın ardından, siyasi partiler adına 23 Nisan’a ilişkin konuşmalar yapılacak.

TBMM Başkanlığı Sembolîk Olarak Çocuklara Devredilecek
23 Nisan kapsamında TBMM’de Çocuk Özel Oturumu da düzenlenecek. Oturumu açan Başkan Kurtulmuş, daha sonra kürsüyü çocuklara devredecek. Çocuklar, kürsüden duygu ve düşüncelerini, 23 Nisan’ın anlamını ve gelecek hayallerini dile getirecek. Oturumda ayrıca, “TBMM Çocuk Özel Oturumu Bildirisi” okunacak.

Dünya Çocukları Meclis’te
Etkinlikler kapsamında TBMM Başkanı Kurtulmuş, 21 Nisan Pazartesi günü dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukları TBMM Tören Salonu’nda kabul edecek. Burada, çocuklar barış ve dostluk mesajları verecek.

Törenlerin ardından, TBMM Tören Salonu’nda tebriklerin kabulü ve Başkanlık makamının çocuklara sembolik devri gerçekleşecek.

Günün sonunda ise Kurtulmuş’un ev sahipliğinde “105. Yıl Resepsiyonu” düzenlenecek.

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Yükleniyor