TBMM´DE BEDELLİ ASKERLİK MESAİSİ

Bedelli Askerlik teklifleri için yoğun mesai yapacak.

TBMM´DE BEDELLİ ASKERLİK MESAİSİ
/kanal16haber.com/2018-7/22/183551821b.mp4
SİYASET 22.07.2018 18:28:32 0

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YOĞUN BİR HAFTAYA HAZIRLANIYOR. MECLİS, TATİLE GİRMEDEN ÖNCEKİ HAFTADA, TERÖRLE MÜCADELE İLE BEDELLİ ASKERLİK TEKLİFLERİ İÇİN YOĞUN MESAİ YAPACAK.

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bu hafta bir hayli yoğun geçecek.

27. dönem parlamentosu tatile girmeden önce mesaisini önce terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren teklif için harcayacak.

Meclis´te, ?Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi´nin Genel Kurul´da görüşülmesine başlanacak.

Teklife göre, valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.

Gözaltı süresi en fazla 2 defa uzatılabilecek, karar ise hakim tarafından verilecek.

YÜZ BİNLERCE GENÇ BEDELLİ TEKLİFİNİ BEKLİYOR

Meclis´in yoğun mesai harcayacağı diğer teklif ise yüz binlerce gencin merakla beklediği bedelli askerlik teklifi olacak.

Teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda ele alınacak, daha sonra Genel Kurul gündemine gelecek.

Teklifle, bedelli askerlikten yararlanmak isteyip 31 Aralık 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar, 15 bin Türk lirası ödemeleri ve 28 gün temel askerlik eğitimi almaları şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler ise 2 bin avroyu ödeyip, Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak.

Meclis, bu haftaki yoğun mesaisini tamamlaması halinde 1 Ekim Pazartesi gününe kadar tatile girecek