Tarih: 14.02.2024 13:45

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gıda etiketlerine düzenleme

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda ürünlerindeki yanıltıcı etiketlere karşı yeni bir düzenleme getirdiği bildirildi. Düzenlemeye göre, "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadeler ambalajlar üzerinde yer alamayacak. Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak.

Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadeler yasaklandı: Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi sağlanacak

Gıda ürünlerinde tüketicileri yanıltmak için kullanılan "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadeler, ürünün gerçek içeriği hakkında yanlış bilgi vermektedir. Örneğin, margarin ürünlerde "tereyağı lezzetinde" ifadesi kullanılması, tüketicinin ürünü tereyağı zannederek satın almasına neden olabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, gıda ürünlerindeki etiketlerde yer alan bilgilerin daha doğru ve şeffaf olması sağlanacak. Düzenlemeye göre, "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadeler ambalajlar üzerinde kullanılamayacak.

Gıda etiketlerinde yer alan bilgiler, gıda etik açısından da önemlidir. Düzenlemeyle, gıda etiğine uygun olmayan unsurların da etiketlerde yer almayacağı belirtildi. Örneğin, zeytinyağı satılan bir ürünün ambalajında ayçiçek yağı resmi kullanılması gıda etiği açısından uygun değildir.

Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak. Cezaların miktarı ve uygulama şekli Resmi Gazete'de yayımlanacak yönetmelikte yer alacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —