Tarih: 12.07.2023 17:39

Srebrenitsa Katliamı’nın 28. Yıldönümü dualarla anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hüdavendigar parkı’nda gerçekleşen anma töreninde konuşan İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı “Bosna hem ecdat yadigarıdır. Evladı fatiha’nın kalbidir. Ama aynı zaman da Aliya İzzetbegoviç’in bizlere emanetidir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradeleriyle her zaman Bosna’nın ve Bosna halkının yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir” şeklinde ifade etti.

Söyleyecek söz çok ama burada dua etmemiz gerekir şeklinde ifadelerde bulunan Bursa İlahiyatlılar Derneği Başkanı Mükerrem Özdemir “biraz düşünelim. Neden Müslümanları bosna’dan söküp atmak istediler. Sıra bize de geliyor mu? Bunu biraz düşünmemiz gerekiyor ve bizim burada sıkı durmamız gerek” şeklinde belirtti.

II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olarak da bilinen Srebrenitsa Katliamı’nın 28. Yıl dönümü’nde, katledilen 8.372 vatandaşın unutulmaması adına düzenlenen anma töreninde Osmangazi İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Şaban Çağlar “Burada bulunan gönlü yüklü, duygulu büyüklerimizin müsaadeleriyle duamı okuyayım” diyerek dua okudu.

Basın açıklaması’nın yapıldığı ve duaların okunduğu Srebrenitsa Katliamı’nın anma töreni çiçek bırakılarak sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —