Tarih: 02.08.2023 10:05

Son 10 yılın en büyük sanayi yangını

Facebook Twitter Linked-in

Bursa’nın İnegöl ilçesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında dün saat 16.25 sıralarında yangın çıktı.

Rüzgarın şiddetiyle artan alevler 10 fabrikayı da kullanılamaz hale getirdi.

8 saat sonra kontrol altına alınabildi

İnegöl’de  Organize Sanayi Bölgesinde 115 bin m2 lik alanda 12 şirketin etkilendiği yangın 3 hafif yaralı şuana kadar herhangi bir can kaybının olmaması tek teselli.

Türkiye tarihinin en büyük sanayi yangını olan yangında 3 helikopter müdahalesinden sonra itfaiye ekipleri tarafından 8 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Vali Canbolat incelemelerde bulundu

Vali Yakup Canbolat, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya ve iplik üretimi yapan fabrikalarda çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu.

Canbolat, yangınla ilgili şu bilgileri vermişti:

Maalesef ki 110 dönüm üzerine kurulu, değişik fabrikalardan oluşan bir bölge burası ve yangın hızla büyüyor. İlk 6 dakika içerisinde itfaiye gerekli müdahaleye başlıyor. Bölgeye, Büyükşehir Belediyemizin imkanları dahilinde, Ormanın imkanları ve diğer orman teşkilatımızın imkanlarını seferber ettik. Şu an bölgede 50'ye yakın Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla müdahale ediyoruz. Ayrıca Ormanın arazözleri var ve ikisi Orman Genel Müdürlüğüne ait, biri de Jandarma Genel Komutanlığına ait 3 helikopterle bölgeye müdahale ediyoruz.

Bizi sevindiren durum, içeride çalışan insanların tamamının tahliye edilmiş olması ve içeride bir can kaybının olmaması. Sadece ilk müdahalede dumandan etkilenen iki arkadaşımız var. Onları da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumları da gayet iyi.

Vali Canbolat, her türlü müdahalenin yapıldığını belirterek, “Çevre illerden ayrıca 'kule' dedikleri köpüklü müdahale yapılabilecek ekipmanı da AFAD Başkanlığı üzerinden Büyükşehir Belediyelerinden istedik. Onlar da yola çıkıyor” dedi.

 

 


 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —