ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

(FOTOĞRAFLI)

ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK
ÇEVRE 11.11.2015 10:34:57 0

 

Orhangazi Belediye Meclisi´nin kasım ayı toplantısı yapıldı. 
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan´ın başkanlığında toplanan meclis, komisyonlardan gelen 7 konuyu görüşerek karara bağladı. Orhangazi Belediyesi´nin 2016 mali yılı bütçesi gelir tarifelerinin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu´nun hazırladığı tarifeler ve rapor önceden meclis üyelerine dağıtıldığı için toplantıda yeniden okunmadı. Geçen yıl tarifelerde yüzde 10 artış yapan Meclis, bu yıl ise enflasyon oranında yüzde 8 artış yapılmasına karar verdi.
Kapalı pazar yeri ve Örnekköy Mahallesi´ne yapılacak dini tesis alanlarıyla plan değişiklikleri de toplantıda görüşüldü. Meclis, İmar Komisyonu´ndan gelen olumlu raporları aynen kabul etti. Kapalı pazar yeri önündeki alana ve Örnekköy Mahallesi girişindeki 8 bin metrekarelik park alanının 2 bin metrekarelik kısmına dini tesis yapılmasıyla ilgili plan değişikliği meclisten geçti.
Daha önce Orkent´teki parkın bir kısmına yaptırılması düşünülen yeni Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili de değişiklik oldu. Belediye Meclisi, Orkent bölgesindeki Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği binasının bulunduğu alanla ilgili plan değişikliği yaptı. Emniyet Müdürlüğü, Orkent´teki mevcut binanın bulunduğu yere yapılmasının önü açıldı.
ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK
Narlıca Mahallesi´ne park alanı yapılması için kamulaştırma kararı alan meclis, Yeniköy Mahallesi´ndeki parka şehit Metin Yeşil´in adının verilmesini de onadı. Öte yandan, Arapzade Mahallesi´nde Cumhuriyet Caddesi ile Hacı Muhittin 3 Nolu Sokak arasında bulunan sokağa da ilçenin köklü esnaflarından merhum resimci Mehmet Candaş´ın adı verildi.