SAVAŞIN YARALARI BU MERKEZDE SARILIYOR

SADECE FİZİKSEL DEĞİL PSİKOLOJİK OLARAK DA TEDAV EDİLEN VE ÖZEL OLARAK HAZIRLANAN BU MERKEZE GİREN KANAL 16 EKİBİ DE YAPILAN ÇALIŞMALARI SİZLER İÇİN YERİNDE GÖRDÜ.

SAVAŞIN YARALARI BU MERKEZDE SARILIYOR
/kanal16haber.com/2018-3/30/202903502b.mp4
GÜNDEM 30.03.2018 19:57:52 0

İNSANİ YARDIM VAKFI TARAFINDAN HATAY´IN REYHANLI İLÇESİNDE KURULAN DEVASA KOORDİNASYON MERKEZİ´NDE, SAVAŞIN TÜM ACIMASIZLIĞIYLA KARŞI KARŞIYA KALAN VE ESED REJİMİNİN BOMBARDIMANLARI SONUCU SAKAT KALAN ÇOCUKLAR TEDAVİ EDİLİYOR. 

Suriye´de yıllardır devam eden iç savaşın en büyük mağdurları hiç kuşkusuz çocuklar oldu.

Bugüne kadar 2 milyona yakın çocuk yetim durumuna düşerken, yüz binlercesi ise Esed rejiminin üzerlerine yağdırdığı bombalar nedeniyle ya kolunu kaybetti, ya da bacağını?

Sonu gelmeyen savaşın tüm acımasızlığına şahit olan bu çocuklar, Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hayırseverlerin yardımlarıyla kurulan devasa koordinasyon merkezinin içinde bulunan özel fizik tedavi merkezinde tedavi ediliyor.

Kanal 16 ekibi de bu merkeze girdi ve yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Tedaviler alanında son derece uzman olan 10 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilirken, bu ekibin başında ise fizyoterapist Ali Hassan, bulunuyor.

MERKEZDE ÇOCUKLAR PSİKOLOJİK OLARAK DA TEDAVİ EDİLİYOR

Savaş nedeniyle ağır bir travma yaşayan çocuklar sadece fiziki olarak değil, psikolojik olarak da tedavi edilmeye çalışılıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini içinde barındıran ve 2012 yılından bu yana hizmet veren koordinasyon merkezi hakkında bilgi verdi.

Tüm dünyanın gözünün son zamanlarda Afrin´e çevrildiğini kaydeden Erhan Yemelek, Doğu Guta´ya dikkat çekti.

SAVAŞIN MAĞDURU ÇOCUKLAR İHH SAYESİNDE HAYATLARINDA İLK KEZ MEYVE İLE TANIŞTI

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta´dan ayrılanların sayısının her geçen gün arttığını ve son olarak 10 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini vurgulayan Yemelek, şahit olduğu acı manzaraları da Kanal 16 mikrofonlarına anlattı.