Tarih: 26.10.2015 09:07

Satışlar arttı balıkçının yüzü güldü

Facebook Twitter Linked-in

 

Tekirdağ´da balık tezgahlarında satışların artması balıkçıların yüzünü güldürdü.

 Balık sezonunun 1 Eylül tarihinde açılmasına rağmen günlerce satış yapamayan balıkçılarda hareketlilik yaşanıyor. Tekirdağ sahil dolgu alanında bulunan balıkçılar, taze ve canlı balıklarla tezgahlarını süsleyerek müşterilerini bekliyor. Tezgahlardaki balık çeşitliliği hem balıkçıları hem de müşterileri memnun ediyor.
Kırmızı et fiyatlarına oranla daha uygun olması nedeniyle vatandaşların balığı tercih ettiğini vurgulayan balıkçı Hasan Erol, son zamanlarda işlerde artış olduğunu ve tezgahların gözdesinin hamsi olduğunu söyledi.
Hamsinin fiyatının daha uygun olması nedeniyle daha çok tercih edildiğini belirten Hasan Erol, "Sezon ilk açıldığında işlerde bir durgunluk vardı. Bir kaç gündür işlerimizde bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Balık çeşitlerinin artması müşterileri memnun ederken satışlarda da gözle görülür bir artışın yaşanması bizi sevindirdi. İnsanlar balığı seviyor, balıktan vazgeçemiyor. Gelen müşteriler balık almadan gitmiyor. Palamut ve çinekopta bu aralar fiyatın yüksek olmasından dolayı müşteriler hamsiye yöneliyor. Hamsi 15 lira, çinekop 30 lira, palamut tane 20 liradan satılıyor" dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —