Şarkıcı Murda'ya hapis şoku! Cezası belli oldu

Rapçi Murda’ya "Eh Baba", "Pahalı" ve "Duman" adlı parçalarındaki bazı ifadelerin uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımını özendirdiği öne sürülerek dava açıldı.

MAGAZİN 19.04.2022 14:22:00 0
Şarkıcı Murda

Rapçi Murda’ya "Eh Baba", "Pahalı" ve "Duman" adlı parçalarındaki bazı ifadelerin uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımını özendirdiği öne sürülerek dava açıldı. Hakim, suçlamaları reddeden Murda ile ilgili uyarıcı maddeye özendirme suçundan 4 sene 2 ay hapis almasına karar verdi. Murda ise ifadesinde, "Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim." dedi.

Hollandalı Rapçi Murda'nın "Eh Baba""Pahalı" ve "Duman" adlı parçalarındaki bazı ifadelerin uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddia edilmişti. Murda hakkında hazırlanan iddianamede "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan 5 seneden 10 seneye kadar hapsi talep edilmişti.

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Murda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmıştı. Savcılığa çıkarılan Önder Doğan, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

"ORADA BU MADDELERİN KULLANIMI SERBEST"

Murda ifadesinde, "İki tane 'Duman' isimli şarkım var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' adlı şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' şarkıları da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakındır. Arada çok ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir" diyerek suçlamaları reddetmişti.

4 SENE 2 AY HAPİS CEZASI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Murda'nın avukatı ''Duman şarkısı YouTube'da yayınlanmamış, konserlerinde söylenmemiştir. Şarkını sosyal medyadan paylaşılmasına engel olunamamıştır. Beraatını talep ediyoruz'' dedi. Mahkeme ünlü rapçiye ''Uyuşturucu maddeye özendirmek'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Taksilerde yeni dönem başlıyor: Mali cihaz zorunlu hale geliyor

BTSO bebek ve çocuk sektörünü New York’a taşıdı

Bursa'da zincirleme kazada motosikletli son anda kurtuldu

Büyükşehir'den hayvancılığa destek

Ercan Özel: Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli

Osmangazi Belediyesi’nden sanat dolu gece

Bozbey, Avrupa’daki koruma modellerini yerinde gördü

Müstehcenlik ve kara para iddiası: OnlyFans’a büyük baskın

İnegöl’de otobüste sigara içen şoföre ceza

Bursa’da yasaklı kaplumbağa satışına baskın

Vucic’ten Erdoğan’a övgü: “Büyük bir dünya lideri”

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Yükleniyor