Sağlıkta yeni düzenlemeler yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' yasalaşarak sağlık sektöründe yeni bir dönemi başlattı.

SAĞLIK 22.02.2024 17:28:00 0
Sağlıkta yeni düzenlemeler yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve kabul edilen 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', yasalaşarak sağlık alanında önemli düzenlemeleri içeriyor. Kabul edilen teklifle birlikte mesleğini serbest olarak icra eden diş tabipleri ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek. Ayrıca ebelerin görev tanımı güncellenerek, normal doğum ve riskli durumlarda tıbbi bakım ve desteğe erişimin sağlanması, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında aile ve topluma danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaları sağlanacak.

Yeni düzenlemelerle acil tıp ana dal uzmanlarına yoğun bakım yan dalı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına sosyal pediatri yan dal uzmanlık yapabilme imkanı da tanınıyor. İlaç üretimi ve piyasaya arz eden tüzel kişilerin taşıması gereken nitelik ve şartlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek ve düzenleme yetkisi Bakanlığa verilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni düzenlemelerin kabul edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, teklifin sağlık hizmetlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde sunulmasını amaçladığını belirtti. Ayrıca teşekkürlerini sunarak, düzenlemenin sosyal ve ekonomik dönüşüm, teknolojik gelişmeler ve artan ihtiyaçlar doğrultusunda yapıldığını vurguladı.

Yeni düzenlemeler arasında ilaç ve tıbbi cihazlarla ilgili yapılacak klinik araştırmaların düzenlenmesi, yan dal uzmanlarına ek ödemelerde artış yapılması, sağlık hizmeti sunumu için üniversitelerle sözleşmelerin yapılması gibi önemli maddeler yer alıyor. Bu düzenlemelerin sağlık alanında iyileştirmeler ve daha kaliteli hizmet sunumunu sağlamaya yönelik olduğu belirtiliyor.

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yeni vizyona giren "Çatlı" filminde İnegöllü oyuncu sürprizi!

DSÖ Bursa'nın sağlık vizyonunu resmen duyurdu

MSB ve İngiltere anlaştı: Eurofighter Typhoon uçakları geliyor

Galatasaraylı Metehan Baltacı tahliye edildi

Bursa'da sahte bandrol operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Baskı, sansür ve yılmayan bir yaşam: Orhan Kemal!

Bursa’nın liseli müzisyenleri Nilüfer’de buluşuyor

Tophane Meydanı yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor

Mustafakemalpaşa’da isim değişikliği mesaisi

Osmangazi’de iki katlı binada alevler yükseldi

Bursa basını Orhan Kemal Müzesi’nde buluştu

Bursa’da 156 yıllık tarihi binada yangın

İnegöl’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Millilerimiz 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

loading