Sağlık Bakanı Koca: MHRS'de ilk hafta sorunsuz geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) onaylı randevu döneminin ilk haftasında herhangi bir sorun yaşanmadığını ve randevuya gelen vatandaşların oranında önemli bir artış olduğunu belirtti.

SAĞLIK 21.05.2024 14:32:00 0
Sağlık Bakanı Koca: MHRS

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) onaylı randevu döneminin birinci haftasında herhangi bir sorun yaşanmadığını vurgulayan Koca, sağlık hizmetlerine erişimde önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade etti.

Randevuya Gelen Vatandaşların Oranında Artış

Bakan Koca, yeni sistemin ilk haftasında randevuya gelen vatandaşların oranında belirgin bir artış olduğunu söyledi. "Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri nedeniyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Yeni sistemle birlikte randevusuna gelen vatandaşlarımızın oranında önemli bir artış var" dedi. Bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacaklarını belirtti.

Sağlık Hizmetlerine Erişimi Artırma Çabaları

Sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için yürütülen çalışmalardan bahseden Koca, "Esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde, başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz" dedi. Koca, bazı branşlarda sorunlar tespit ettiklerini ve bu sorunları çözmek için çaba içinde olduklarını belirtti. "Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Detaylı Değerlendirmeler Yapılıyor

Bakan Koca, hastanelerde detaylı değerlendirmeler yapıldığını ve bazı branşlarda sorunlar tespit ettiklerini belirtti. Bu sorunların çözümü için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Koca, "Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Yükleniyor