Tarih: 07.03.2024 14:49

Rusya'nın hedefi Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in konvoyu oldu

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ile görüşmek üzere Odesa'ya gitmişti ancak Rusya'nın düzenlediği hava saldırısının hedefi oldu. Miçotakis'in konvoyunun yakınına düşen füzeler sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti. Miçotakis, saldırı sonrası "Burada gerçek bir savaşın sürdüğünü gösteren en canlı hatırlatmaydı" ifadelerini kullandı.

Atina'dan gelen bilgilere göre, Miçotakis ve Zelenski'nin Odesa limanındaki görüşmesi öncesinde gerçekleşen saldırıda Yunan heyetinden kimseye bir şey olmadı ancak saldırının yaşandığı bölgede can kayıpları meydana geldi.

Yunan Başbakanı Miçotakis, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, limanda olduklarını ve siren sesleri duyduklarında kritik altyapının hasarını gördüklerini belirtti. Arabalara binerken büyük bir patlama sesi duyduklarını ifade eden Miçotakis, "Bu bizim için burada her gün gerçek bir savaşın sürdüğünü gösteren en iyi, en canlı hatırlatmadır" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise saldırıyı kınayarak, "Rusya kime saldırdığını umursamıyor. Bugün bu saldırıyı gördük. Kimle karşı karşıya olduğumuzu görüyorsunuz, onlar nereye saldırdıklarını umursamıyorlar" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —