Rusya Suriye´de 30 hedefi vurdu

Rusya, Suriye´de 30 hedefe hava saldırısı düzendi. Saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, hiçbir IŞİD noktasının vurulmadığı iddia edildi.

Rusya Suriye´de 30 hedefi vurdu
DÜNYA 1.10.2015 15:14:35 0

 

 

ESAD KARŞITI MUHALİFLER Mİ VURULDU ?

Yerel medya kaynaklarına göre Rusya hava saldırıları Suriye´nin kuzeybatısında bulunan Cişr eş Şuğur kasabasına düzenlendi. Rusya´nın saldırılarda IŞİD´i değil, aksine ABD tarafından desteklenen bazı Esad karşıtı muhalifleri hedef aldığı bildirildi. Cişr eş Şuğur kasabasının El Kaide´ye bağlı El Nusra ve Lübnan merkezli El Mayadeen örgütlerinin elinde olduğunu belirten yerel kaynaklar, 30 hava saldırısının ?Fetih Ordusu´nu hedef aldığını kaydetti. Kaynaklar ayrıca saldırılarda 5´i çocuk olmak üzere onlarca sivilin öldüğünü iddia etti. Bu iddialar ise Moskova tarafından katiyen reddedildi.

Esad karşıtı olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ise yaptığı açıklamada Rusya´nın dün Humus´a düzenlediği saldırıda 36 kişinin öldüğünü kaydetti. Konsey Başkanı Halid Hoca, dün Rusya´nın hedef aldığı dört bölgede IŞİD militanlarının bulunmadığını belirterek ve Rusya´nın terör örgütlerini hedef aldığı iddialarının ?asılsız? olduğunu vurguladı.

Fransa ve ABD gibi ülkeler de Rusya´nın saldırılarında tam olarak kimin hedef alındığı konusunda şüphelerini dile getirmişti. Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sivillerin öldürüldüğüne dair haberleri reddederek bunun bir algı operasyonu olduğunu söylemişti. Sözcü, Rusya´nın uluslararası hukuka uygun hareket ettiği