RTÜK'ten kanallara uyarı

RTÜK yönetimi, müzik yayını yapan kanalları tek tek arayarak sanatçı Sezen Aksu'nun hedef gösterilen "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkısını yayınlamaları durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

MAGAZİN 21.01.2022 14:22:00 0
RTÜK

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu için RTÜK devreye girdi. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'nun müzik yayını yapan kanalları arayarak uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Uslu'nun, kanal yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Aksu'nun şarkısını yayınlamaları durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşabileceklerini ifade ettiği bildirildi. Uslu'nun tek uyarısı, Sezen Aksu'nun şarkısı hakkında da olmadı. Uslu'nun, "Milli ve manevi değerlere aykırı tüm şarkılar için" aynı talepte bulunduğu kaydedildi.

Müzik yayıncılarına yönelik uyarı telefonu hakkında BirGün'e konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, görüşmelerin "kanallar zarar görmesin diye" yapıldığını öne sürdü.

 

"Sezen Aksu'nun kamuoyunun gündemine gelen şarkısı ile alakalı bir uyarıda bulunduk" diyen Uslu, açıklamasında şunları söyledi:

"Katiyen 'Sezen Aksu yayınlamayın' diye bir talimatımız olmadı zaten hukuken böyle bir yetkimiz de yok. Şarkı incelemeye alındı, takdiri kuruluşların kendilerine ait olmak üzere mağdur olmamaları için tedbirli davranmaları konusunda ikaz ettik. Çünkü bu defa bir sorun tespiti varsa ve işlem yapmamız gerekecek, durup dururken kuruluşlar idari para cezaları ile muhatap olacaklar. Bu arada sadece bu şarkı ile de ilgili değil milli manevi değerler konusunda gerekli hassasiyeti korumayan tüm müzik parçalarının çalınmaması konusunda da genel bir ikazda da bulunduk. Biz yayın kuruluşlarını genelde önden uyarırız. Mağdur olmamaları için. Ama hiçbir yayının da yayınlanıp yayınlanmamasında karar bize ait değildir. Biz ikaz ettik, takdir medya kuruluşlarımızındır."

Güldüren: “Bu kulüp benim yuvam”

Milli Savunma Teknolojileri tek çatıda: Çelik Kubbe

Bursaspor Babaoğlu ile yollarını ayırdı

Ferdi Zeyrek soruşturmasında 3 tutuklama

Osmangazi’de şok emlak vergisi tahsilat oranları!

Siyasi retoriğin yeni ustası Ağıralioğlu izlenimlerim

Ağıralioğlu: "Yapacaklarımızı, AK Parti iktidarının yapamadıkları üzerine kurguluyoruz!"

Çukurca Spor Tesisi’nin temeli atıldı

İran-israil gerilimi yakıta zam getirdi!

Yıldırım'da tarih canlanıyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu: "İran’da nükleer sızıntı var"

Zeytinlikteki kulübede çıkan yangına helikopterle müdahale edildi

Talaş emme makinesine sıkışan işçiyi itfaiye kurtardı

Vali Ayyıldız: “Jandarma milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip”

Parmağını musluk aynasına sıkıştıran 5 yaşındaki çocuğu itfaiye kurtardı

İran gece boyunca İsrail’i vurdu:3 Ölü 91 yaralı

600 bin kamu işçisi için hükümetin zam teklifi belli oldu

Osmangazi Belediyesi bütçede 3 puan artıya geçti

Erkan Aydın: Sorunları yerinde çözeceğiz

Bursa AB Bilgi Merkezi gençlere sürdürülebilirlik bilinci aşıladı

Keles'e arıtma tesisi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Netenyahu dünyayı felakete sürüklüyor”

Otomobile çarpan motosikletteki 2 arkadaş ağır yaralandı

Başkan Aydın’dan Arkeopark müjdesi

Bursa Uluslararası Spor Festivali’ne 100 bin sporcu katıldı

Kaptan Özek Bursaspor'a veda etti

Gram altın rekor kırdı

Çelik: "İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına yenisini ekledi"

İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü

İsrail İran'ı vurdu

Yükleniyor