PKK'nın sözde sorumlusu Fatma Sakana Kamışlı'da etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/PAJK'ın sözde sorumlularından "Sorhin Rojhilat" kod adlı Fatma Sakana'yı, Suriye'nin Kamışlı şehrinde düzenlediği nokta operasyonuyla etkisiz hale getirdi.

PKK
ASAYİŞ 16.02.2024 10:09:00 0

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/PAJK'ın sözde sorumlularından olan "Sorhin Rojhilat" kod adlı Fatma Sakana'yı Suriye'nin Kamışlı şehrinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Sakana, 2012'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askerin şehit edildiği saldırının faillerinden biriydi.

MİT, PKK'nın sözde sorumlusu Fatma Sakana'yı Suriye'de etkisiz hale getirdi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sakana, 2006 yılında İran'da terör örgütü PKK'ya katıldıktan sonra 2010-2012 yılları arasında Şırnak kırsalında faaliyet gösterdi. Terör örgütü PKK'nın 2 Eylül 2012'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askeri şehit ettiği saldırının faillerinden biri olarak biliniyordu.

MİT operasyonuyla PKK'nın Şırnak saldırısının faillerinden Sakana Kamışlı'da öldürüldü

Daha sonra Sakana, Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK'nın sözde sorumluları arasında yer aldı. Irak'ta bulunduğu dönemde PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan ile faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Son olarak Sakana'nın Suriye'nin Kamışlı şehrinde bulunduğu belirlendi ve MİT'in düzenlediği nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.