PFDK'dan Icardi'ye 1 maç ceza ve para cezası

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Mauro Icardi, MKE Ankaragücü maçında rakip taraftarlara yönelik hakareti nedeniyle 1 maç ceza aldı. Icardi, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek, ancak Beşiktaş derbisinde sahada olacak.

PFDK
SPOR 26.02.2024 13:11:00 0

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Mauro IcardiMKE Ankaragücü maçında rakip taraftarlara yönelik hakareti nedeniyle 1 maç ceza aldı. Icardi, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek, ancak Beşiktaş derbisinde sahada olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından yapılan açıklamada, Icardi'nin FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi maçtan men ve 19.500 TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Icardi, bu ceza nedeniyle Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynayacağı lig maçında forma giyemeyecek. Ancak, Beşiktaş derbisinde sahada olmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Icardi'nin cezası Galatasaraylı taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Taraftarlar, Icardi'nin önemli bir golcü olduğunu ve Beşiktaş derbisinde oynamasının önemli olduğunu savundular.

PFDK'nın Icardi'ye verdiği ceza, Süper Lig'de bu sezon verilen ilk 1 maçlık ceza olma özelliğini taşıyor.