Özgür Özel'e saldıran zanlı hakkındaki soruşturma derinleştiriliyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e AKM’deki anma töreni sonrası yumruklu saldırıda bulunan zanlının gözaltı süresi, soruşturmanın derinleştirilmesi amacıyla 1 gün uzatıldı.

GÜNDEM 5.05.2025 10:23:00 0
Özgür Özel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırgan S.T.’nin gözaltı süresinin, soruşturmanın derinleştirilmesi amacıyla bir gün süreyle uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

Saldırı, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen anma töreninin ardından meydana geldi. Tören çıkışında AKM’den ayrılan Özgür Özel, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırgan, olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

Şüphelinin S.T. olduğu belirlenirken, ilk olarak Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, ardından da İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildiği bildirildi. Şüpheli S.T.’nin sorgusu Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in darbedilmesiyle ilgili soruşturma başlatılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer vermişti.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, şüpheli S.T. daha önce de ağır bir suçtan hüküm giymiş bir isim. 9 Mayıs 2004’te Hatay'ın İskenderun ilçesinde kendi kızı ve oğlunu öldürdüğü, küçük kızını ise yaraladığı gerekçesiyle yargılanan S.T., müebbet hapis cezası almış ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştı.

Emniyet kaynakları, şüphelinin herhangi bir siyasi parti veya örgüt bağlantısının bulunmadığını ve akıl sağlığına ilişkin bir bulguya da rastlanmadığını bildirdi.

Soruşturma çok yönlü şekilde devam ederken, yetkililer kamuoyunu gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Yükleniyor