Özel gereksinimli genç kızın hayali gerçek oldu

Bursa’da yaşayan 25 yaşındaki doğuştan Williams sendromu hastası Şevval Morina hayallerine kavuştu.

BURSA HABER 12.08.2024 13:56:00 0
Özel gereksinimli genç kızın hayali gerçek oldu

Bursa’da özel gereksinimli 25 yaşındaki Şevval Morina’nın düğün hayali gerçek oldu. Komşular ile aile bir araya gelerek Şevval’e unutmayacağı bir an yaşattı. 
Bursa’da yaşayan 25 yaşındaki doğuştan Williams sendromu hastası Şevval Morina (25), komşularından birinin evlenmesi üzerine mahallede düzenlenen düğünü görünce, kendisine de düğün yapılmasını istedi. Bunun üzerine aile ve mahalle sakinleri bir araya gelerek Şevval için düğün düzenlemeye karar verdi. Komşular bir araya gelerek para topladı ve Şevval’in düğünü için gerekli her şeyi temin etti. Önce kuaföre götürülen Şevval’in daha sonra ise davetiyesi basıldı. Pazar günü akşam saat 19.00’da başlayan düğün, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Düğünde oyunlar oynanırken örf ve adetler de yerine getirildi. Gerçek bir düğünden farkı olmayan organizasyonda Şevval’in yüzündeki mutluluk ise görülmeye değerdi. 


Anne Nurşen Morina, "Her şey komşumuzun kızının evlenmesiyle başladı. Şevval dile getirdi. Şevval’in düğün isteği kısa sürede büyüdü. Komşular, gençler, delikanlılar hepsi seferber olarak kızımın hayalini gerçekleştirdiler. Müzikler ayalardık, normal bir düğünden farkı olmadı. İçecekler, yemekler, pilavlarımız ve çerezlerimizi dağıttık" diye konuştu. 
Şevval Morina ise, "Çok sevdim, çok duygulandım. Allah herkesten razı olsun. Böyle bir duyguyu Allah herkese nasip etsin. Hayalim gerçek oldu. Duygusal, eğlenceli çok şey yaşadım. Mutlu hissettim kendimi. Çok özelim, herkes çok seviyor beni" dedi. 


 

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Yükleniyor