Oyuncu Genco Erkal için Harbiye'de tören düzenlendi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

KÜLTÜR SANAT 2.08.2024 16:44:00 0
Oyuncu Genco Erkal için Harbiye

Sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katıldığı törenin başlangıcında, iki gün önce vefat eden Erkal'ın şiirlerinin yanı sıra Ercan ve Gökhan Çağıran, piyanist Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Tülay Günal, Yiğit Özatalay ve Deniz Güngören bir dinleti sundu.

 

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erkal'ın sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileyerek, "İyi ki bu ülkeden, bu şehirden, bu dünyadan Genco Erkal geçti. İyi ki onunla aynı dönemde yaşadık ve onun oyunlarını izledik. Güçlü sesini duyduk. Söylediklerini dinleme şansı yakaladık ve hissettik. O sanat dünyasının koca çınarıydı." dedi.

İmamoğlu, Erkal'ı Gülhane Parkı'nda bir ceviz ağacına benzeterek, "Ceviz ağacı verimliydi. Müthiş tutkusuyla hep üretti. Hep var oldu, en güzel en çetin cevizler onun dallarında yetişti. En sıcak günlerde onun gölgesinde ruhumuz dinlendi. Müthiş mücadele insanıydı. Sahneye taşıdığı her eserde görüşünü, duruşunu, tavrını net bir şekilde ortaya koydu." diye konuştu.

Erkal'ın aynı zamanda toplumun sorunlarını dile getiren iyi bir anlatıcı olduğuna işaret ederek, "Genco Erkal, oyunlarıyla, söylemleriyle her zaman barışın ve halkın yanında olan, aynı zamanda en güçlü tonda 'savaşa hayır' diyen bir kahramandı." değerlendirmesini yaptı.

Tiyatromuzla soluklandı ve tiyatromuza soluk verdi"

 

Tiyatro eleştirmeni ve yazar Prof. Dr. Dikmen Gürün, Erkal'ın 65 yıldır tiyatro ile içli dışlı yaşadığını belirterek, "Tiyatromuzla soluklandı ve tiyatromuza soluk verdi. Kurucularından biri hatta oyuncusu olduğu Dostlar Tiyatrosu ise 55 yaşını geride bıraktı." dedi.

Yönetmen Özcan Arca, "Çok özel, çok değerli bir insandı. Çok iyi bir aile babasıydı. Ailesine, torunlarına gerçekten çok güzel bir şekilde sahip çıktı. Ayrıca Genco Erkal'da en çok hayran olduğum şey haksızlığa, hukuksuzluğa karşı korkusuzluğuydu." görüşünü paylaştı.

Törene katılanlar arasında ayrıca Haldun Dormen, Şevket Çoruh, Emre Kınay, Bedri Baykam, Altan Öymen ve eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin yer aldı.

Programda ayrıca avukat Turgut Kazan da konuşma yaptı.

 

Genco Erkal, ikinci vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading